Sparta Nijkerk wint de derby van VVOG
Sparta Nijkerk wint de derby van VVOG Marco Jansen

Sparta Nijkerk ook te sterk voor VVOG

1 september 2019 om 10:00 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft de overwinning op Barendrecht een passend vervolg gegeven. Op bezoek bij VVOG in Harderwijk werd met 1-3 gewonnen. Een verdiende overwinning want de Nijkerkers waren duidelijk een stukje verder als team.

Direct na de aanvang waren het de bezoekers die het initiatief grepen en VVOG moest meteen verdedigend aan de slag. Het leidde tot een snelle treffer. Nadat Gilbrano Plet nog niet wist te scoren, was het Adriaan Kruisheer die na vijf minuten de 0-1 aantekende. En Sparta Nijkerk bleef de bovenliggende partij. Halverwege de eerste helft werd het echter ineens 1-1. Mike Ahrens zorgde voor vreugde bij de supporters van VVOG. Zo ging Sparta Nijkerk rusten met een toch wel teleurstellende gelijke stand gezien het spelbeeld.

In het tweede deel was de streekderby iets meer in balans, maar Sparta Nijkerk bleef toch wel de betere ploeg. Een mooie diepe bal van Mohammed Al Haydar werd door Jerry Geurtsen omgezet in een goede voorzet, die door Maurice de Ruiter prima werd ingekopt. De 1-2 betekende dat VVOG meer risico moest nemen en er ruimte kwam voor Sparta Nijkerk. Tien minnuten voor tijd was het Adriaan Kruisheer die het duel uiteindelijk besliste met de 1-3. De voorbereidende actie van Frank Heus, een bekeken hakje, gaf Kruisheer de mogelijkheid om de eindstand te bepalen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie