Afbeelding
Remko de Waal

Doelman Gino Coutinho naar vv Sparta Nijkerk

Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft woensdag een nieuwe keeper vastgelegd voor het vlaggenschip. Door de ernstige blessure van Manuel Hoogewoning was er behoefte aan een ervaren doelman en met deze aanwinst is daarin voorzien. Wanneer Coutinho zijn opwachting zal maken, is een beslissing van Eric Speelziek, maar een snelle rentree van Coutinho op het voetbalveld is te verwachten.

De ex-doelman van onder andere PSV, ADO Den Haag, AZ stopte zijn professionele carrière vorig seizoen bij NEC, mede vanwege het gebrek aan spelvreugde. Toen Sparta Nijkerk hem benaderde, ging het echter weer kriebelen. Na enkele gesprekken werd er woensdag overeenstemming bereikt met de Technische Commissie. De keeper en Sparta Nijkerk kijken erg uit naar een goede samenwerking met plezier voor beide partijen.

Vorige week werd bekend dat de knieblessure van Manuel Hoogewoning dusdanig ernstig is dat hij lange tijd afwezig is. Met Thijs Janssen, Jaron van het Loo en jeugdkeeper Thomas van 't Land werd de keuze voor een keeper smal voor het eerste en tweede elftal. De zeventienjarig Van 't Land traint immers al wel mee met de A-selectie om ervaring op te doen, maar zal vooralsnog keepen in de JO19-1. Janssen verdedigde het doel in de bekerwedstrijd tegen UNA (3-2 winst) en Van het Loo tijdens de competitiestart tegen Barendrecht (3-2 winst). De verwachting is echter dat Coutinho (snel) als eerste keeper onder de lat zal verschijnen, met Janssen als back-up en Van het Loo als doelman van het tweede.

De Technische Commissie van Sparta Nijkerk laat weten dat ze erg blij zijn met deze aanwinst en hoopt dat Coutinho niet alleen zijn kwaliteiten kan laten zien, maar tevens met zijn ervaring de jonge talenten kan helpen in hun ontwikkeling.

advertentie