Afbeelding
ARJEN GERRITSMA

IJsselmeervogels wint Harry Hamstra Cup

13 augustus 2019 om 11:42 Voetbal

NIJKERK De finalewedstrijden om de Harry Hamstra Cup werden zaterdag gespeeld bij Sparta Nijkerk op de Ebbenhorst. Het voetbalevenement is de afsluiter van de voorbereiding op het voetbalseizoen 2019/2020. Aan het toernooi deden Sparta Nijkerk, IJsselmeervogels, DOVO en DVS'33 mee.

De Cup werd dit jaar, evenals vorig jaar, gewonnen door de IJsselmeervogels. De ploeg uit Spakenburg kreeg een cheque van 1.500 euro en de wisselbeker overhandigd door Harry Hamstra Junior en burgemeester Renkema.

Voorafgaand aan het spelen om de Harry Hamstra Cup speelden de 'legendes', spelers die tot 2005 in de A-selecties van de deelnemende clubs actief waren. Deze wedstrijd werd gewonnen door Veensche Boys, die sterker waren dan de teams van IJsselmeervogels, Sparta Nijkerk en DOVO. De Blauwe Helden kregen de beker en een dinerbon van De DorpsKamer in Ermelo uitgereikt door Harry Hamstra Junior.

Met de Harry Hamstra Cup is een bedrag van ruim 5.000 euro opgehaald voor Stichting Vrienden van Meander. Deze opbrengst komt ten goede aan de afdeling Oncologie van het Meander Medisch Centrum, om mensen op de dagbehandeling meer comfort te bieden. Bezoekers konden doneren, een Harry Hamstra Cup voetbal of een lot kopen. De Harry Hamstra Cup, voorheen Salentein Cup, houdt de herinnering aan Harry Hamstra in leven. Harry Hamstra is jarenlang actief geweest bij VV Sparta Nijkerk en was daarmee het gezicht van het regionale amateurvoetbal. In 2017 is Harry Hamstra op 59-jarige leeftijd overleden aan kanker. Tijdens zijn ziekte heeft hij veel tijd doorgebracht op de afdeling Oncologie van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

Op www.harryhamstracup.nl staat de uitslag van de loterij vermeld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie