Afbeelding
ARJEN GERRITSMA

De Ebbenhorst in teken van Harry Hamstra Cup

16 juli 2019 om 07:00 Sport

NIJKERK Op 7, 8 en 10 augustus vindt de jaarlijkse Harry Hamstra Cup plaats. Het voetbalevenement, dat sinds vorig jaar wordt georganiseerd, is de voorbereiding op het seizoen 2019/2020.

Dit jaar spelen VV Sparta Nijkerk, VV IJsselmeervogels, VV DOVO en DVS'33 om de Harry Hamstra Cup. De wedstrijden vinden plaats op drie locaties: 6 augustus bij de IJsselmeervogels in Spakenburg, 7 augustus bij DVS '33 in Ermelo en 10 augustus op de Ebbenhorst bij Sparta Nijkerk, waarna ook de prijsuitreiking plaatsvindt.

LEGENDES Op zaterdag 10 augustus staat de Ebbenhorst in het teken van de Harry Hamstra Cup. Zo spelen de 'legendes' tegen elkaar, spelers die tot 2005 in de A-selecties van de deelnemende clubs actief waren. Deze editie doen ook de legendes van Veensche Boys hieraan mee. Aansluitend vinden de finalewedstrijden van het hoofdtoernooi plaats. De Harry Hamstra Cup staat in het teken van elkaar ontmoeten. Om die reden is er ook entertainment rond de wedstrijden georganiseerd.

ONCOLOGIE Het bestuur van de Harry Hamstra Cup heeft zich verbonden aan Stichting Vrienden van Meander. De opbrengst van het toernooi komt gedeeltelijk ten goede aan projecten die betrekking hebben op oncologische zorg. Harry Hamstra is jarenlang actief geweest bij VV Sparta Nijkerk en was daarmee het gezicht van het regionale amateurvoetbal. In 2017 is hij op 59-jarige leeftijd overleden aan kanker. Tijdens zijn ziekte heeft hij veel tijd doorgebracht op de afdeling Oncologie van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. De opbrengst van het toernooit levert een bijdrage aan de dagbehandeling van de afdeling Oncologie. Harry Hamstra junior: ,,De opbrengst van vorig jaar is gebruikt om de mensen op de afdeling wat meer gevoel te geven van de omgeving. Om een rustige sfeer te creëren, zijn foto's van onder andere Arkemheen, Eemland en Amersfoort op de afdeling gehangen. Op deze manier kunnen we deze mensen toch wat comfort brengen." Ook dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar de Vrienden van Meander, om een steentje bij te dragen aan hen die het nodig hebben.

Entreebewijs op 10 augustus kost 5 euro, inclusief een lot voor de dagtrekking met als hoofdprijs een vip-arrangement voor twee personen voor een wedstrijd naar keuze van VV Venlo.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie