In de stromende regen vieren de Spartanen de 3-2 tegen UNA.
In de stromende regen vieren de Spartanen de 3-2 tegen UNA. ARJEN GERRITSMA

Streekderby bij VVOG voor Sparta Nijkerk

30 augustus 2019 om 10:38 Voetbal

NIJKERK De goede seizoenopening op eigen veld tegen Barendrecht (3-2) smaakt naar meer voor Sparta Nijkerk. Zaterdag wacht het eerste uitduel én meteen een streekderby tegen VVOG in Harderwijk. Een duel met over en weer wat bekenden van elkaar, wat vrijwel altijd wat extra lading geeft. Voor de beide ploegen geldt echter vooral dat zij drie punten willen behalen.

Sparta Nijkerk startte vorige week met een knappe overwinning tegen Barendrecht. Hoewel er altijd wel wat te verbeteren valt, werden de punten in Nijkerk gehouden en dat was de eerste doelstelling. De ploeg groeit nog steeds in hun ontwikkeling en in fasen werd er (zeer) goed gevoetbald. Trainer Speelziek wil die goede momenten graag verder uitbreiden. De eerste punten zij echter binnen én Sparta Nijkerk scoorde de eerste twee duels 'om het echie' zesmaal, iets wat eerdere seizoenen nog wel eens moeizamer ging. 

VVOG kende een minder succesvolle seizoensopening. Bij Harkemase Boys ging de ploeg uit Harderwijk met 2-0 onderuit, maar dat kwam vooral doordat er veel kansen werden gemist. Zelfs een strafschop leverde geen treffer op, waardoor de ploeg van trainer Pieter Mulders met lege handen huiswaarts keerde. In de eerste thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk zal VVOG daarom extra gebrand zijn op een goed resultaat.

Een weerzien tussen twee bekende ploegen van elkaar in de eerste streekderby van deze competitie voor Sparta Nijkerk en VVOG. Het duel op sportpark De Strokel begint zaterdag om 14.30 uur in Harderwijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie