Afbeelding
Harry Koelewijn

Herinrichting Oranjelaan-Willem-Alexanderplein in volle gang

9 november 2022 om 16:27 Verkeer en vervoer

NIJKERK Van het plantsoen aan het Willem Alexanderplein is niets meer over. Het park wordt klaar gemaakt voor opslag van materialen stenen en tegels voor de herinrichting. 

Vanaf maandag 14 november is de rijbaan voor de appartementen langs afgesloten. De 25 parkeerplaatsen voor lang parkeren en de 25 plaatsen met blauwe zone komen niet meer terug. Hiervoor in de plaats komen tegenover de appartementen 23 parkeerplaatsen terug met blauwe zone voor 1 uur. 

Het park voor de appartementen wordt groter gemaakt en de rijbaan wat ingericht voor  eenrichtingsverkeer. Later zal de bestrating van de Stationstraat worden aangepakt. Daar worden twee gescheiden rijbanen gecreëerd met meer ruimte voor het fietsverkeer en de wandelaars. Het hele gebied, inclusief Oranjelaan en straks de Hoefslag, wordt een 30 kilometer zone. Dit alles om het doorgaande verkeer te ontmoedigen en de veiligheid voor tragere weggebruikers te verbeteren.

TIJDELIJKE HALTE De bussen rijden in verband met de werkzaamheden tijdelijk niet tot voor het station. In het park is een tijdelijke geasfalteerde draai gemaakt waar de bus rond kan rijden en stopt in de Oranjelaan bij kerk de Ark voor het in- en uit stappen van de reizigers. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie