Afbeelding
Archief

Zo denken jullie over de Nijkerkse politiek: reacties op poll Kiezen voor Nijkerk (2)

15 november 2021 om 15:01 Politiek Kiezen voor Nijkerk - gemeenteraadsverkiezingen 2022

NIJKERK In maart 2022 zijn er nieuwe gemeenteraadsverkiezingen. Kiezen voor Nijkerk vraagt uw antwoorden en meningen over de stand van zaken in onze gemeente. Een eerste tussenstand werd in oktober bekendgemaakt. Inmiddels kunnen we een tweede tussenstand delen. 

De tweede tussenstand laat twee opmerkelijke veranderingen zien:
- Er zijn minder mensen die vinden dat de politiek hen op tijd betrekt bij nieuwe ontwikkelingen
- De betrokkenheid van de burger bij de gemeente geeft nu een ander beeld dan in de eerste tussenstand. Minder mensen geven aan zich betrokken te voelen en juist meer mensen zeggen onvoldoende betrokken te zijn als inwoner van de gemeente.


Er wordt in de commentaren bij deze stellingen opvallend veel aandacht gevraagd voor:
- meer groenvoorzieningen
- meer ruimte voor voetgangers en fietsers
- veiligheid

Een greep uit de reacties:
- ,,Meer groen in Hoevelaken, net als in Nijkerk linten met vaste bloeiende planten.”
- ,,Meer ruimte voor voetgangers en fietsers. 50 km wegen naar 30km.”
- ,,Parken en stilte plekken ipv stenen.”
- ,,Veiligheid Paasbos.”
- ,,Veiliger fietspaden in Hoevelaken, regelmatiger snoeien struiken om onveilige situaties op fietspaden te voorkomen.”

SAMENWERKING ’Kiezen voor Nijkerk’, een samenwerking tussen A1 mediagroep, Bibliotheek Nijkerk, Nijkerk.nieuws.nl en Stad Nijkerk, hebben de handen ineen geslagen in een gezamenlijk initiatief. De vier organisaties in Nijkerk beogen de berichtgeving rond de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 te bundelen en daarmee de inwoners van de gemeente Nijkerk bewuster te laten kiezen.

POLL Om gerichter het debat met de politieke partijen aan te gaan willen ze graag van u weten wat de komende jaren de prioriteiten zouden moeten zijn in onze gemeente. Vandaar dat u van harte wordt uitgenodigd om deze poll in te vullen. 

Meer nieuws in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vind je op www.stadnijkerk.nl en op het platform Kiezen voor Nijkerk .

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie