Afbeelding
BDUmedia

Stemmen volgend jaar in grotere ruimtes zoals kerken en sporthallen

2 november 2021 om 14:54 Politiek Kiezen voor Nijkerk - gemeenteraadsverkiezingen 2022

NIJKERK Corona maakt de aanwijzing van stembureaus voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar binnen de gemeente Nijkerk net even iets anders. Er wordt gekozen voor grotere ruimtes om toch iedereen de kans te geven om te gaan stemmen.

Bewust is gekozen voor met name kerken, zalencentra en sporthallen. In twee sporthallen worden zelfs twee stembureaus ingericht. Voor een goede spreiding zijn er in totaal 22 stembureaus aangewezen. Hierbij is onder meer rekening gehouden voor de toegankelijkheid voor mindervaliden.

VOORAF STEMMEN Er is rekening mee gehouden dat er ook de twee dagen voor 16 maart kan worden gestemd. Officieel moet hierover nog een besluit worden genomen door de Tweede Kamer. De verwachting is dat deze twee dagen niet meer uitsluitend voor mensen met een kwetsbare gezondheid bestemd zullen zijn.

BRIEFSTEMMEN In de planning is geen rekening gehouden met het briefstemmen, zoals bij de laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer. Wel wordt het aantal leden van het stembureau weer uitgebreid van drie naar vier en wordt ingezet op alle coronamaatregelen die rond de verkiezingen van toepassing zijn.

Door Wijnand Kooijmans

Meer nieuws in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vind je op www.stadnijkerk.nl en op het platform Kiezen voor Nijkerk. Vul ook hier de verkiezingspoll in.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie