Afbeelding
Foto Unsplash

Een nieuwe badkamer uitkiezen of een badkamer verbouwen? Een aantal tips

Partnercontent

Voor beide keuzes geldt: wees niet bang om een risico te nemen. Tenzij je je opmaakt om je huis op de markt te brengen, is de notie dat kleine ruimtes neutraal of licht moeten zijn. Elke dag maak je gebruik van je badkamer. Met eigenzinnige, verbluffende patronen heeft behang een comeback gemaakt en kan het je nu helpen je badkamer die wow-factor en persoonlijke toets te geven. Behang de hele ruimte of kies een heldere accentmuur voor een opvallend patroon. Je ruimte kan interessante diepte geven door een donkere verfkleur te gebruiken op het plafond of één enkele muur.

Nog een tip: denk goed na over de douche en het bad

Wanneer je liever onder de douche staat of niet vaak in bad zit, denk er dan over om het bad weg te doen en te kiezen voor een mooie douche. Een inloopdouche of een regendouche is in dit geval een mooie optie. Een badkuip die zelden of nooit gebruikt wordt is de ruimte die hij inneemt niet waard. Gebruik die ruimte om in plaats daarvan een mooie inloopdouche te bouwen met een bankje en planchet. De douche zal veel beter gebruikt worden, en schoonmaken kost minder moeite.

Tip 3: maak optimaal gebruik van daglicht

Wie kan op een maandagmorgen wel wat meer daadkracht gebruiken? Wij allemaal wel! Zonlicht is een natuurlijke stemmingsverbeteraar en kan invloed hebben op hoe kleuren op verschillende tijdstippen van de dag lijken. Maak daarom gebruik van het raam als dat er in je badkamer is. Verwijder jaloezieën, gordijnen of rolgordijnen die het zonlicht beletten de kamer binnen te komen. Kies voor doorschijnend textiel dat licht doorlaat als privacy een probleem is. Gebruik doorzichtig glas in je douche en plaats spiegels op plaatsen waar ze het natuurlijke licht weerkaatsen en zo de ruimte verwarmen. Als er geen raam in je badkamer is, kun je kunstlicht toevoegen om dezelfde effecten te krijgen.

advertentie
advertentie