Afbeelding
Foto: Unsplash

Handige tips om je huis snel te upgraden

17 februari 2022 om 09:06 Partnercontent

Misschien denk je erover om je huis in Nijkerk binnenkort te verkopen, of wil je gewoon zelf dat alles in huis eens een keer ‘klopt’. Het zijn van die momenten waarop je erover nadenkt om je huis eens een flinke opknapbeurt te geven. Een complete verbouwing vind je daarentegen een stap te ver. Gelukkig zijn er een paar makkelijke manieren om je huis in korte tijd, en voor veel minder geld helemaal op te frissen.

Stel kleine klusjes niet uit

Een deur die piept? Met een beetje olie is het zo opgelost. De plint die je sinds de nieuwe vloer er ligt nog niet hebt geïnstalleerd? Leg hem neer. De keukenlades die megastroef lopen? Koop nieuwe lade rails en je ergert je er nooit meer aan. Vaak zijn het de kleine dingen in huis waar je je na verloop van tijd flink aan kunt ergeren. En dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor de sfeer in huis.

Door met pen en papier een rondje door je huis te lopen en alle kleine klusjes eens op een rij te zetten krijg je een goed overzicht van wat er moet gebeuren. Schaf dan alle spullen aan die je nodig hebt om de klusjes te klaren en plan een dag in waarop je de klusjes gaat uitvoeren. Als je je er even toe zet kun je de komende jaren genieten van een keukenla die gewoon open en dicht gaat zoals het hoort.

Isoleren kun je leren

Steeds meer mensen houden zich bezig met het klimaat. Als je jouw huis te koop zet, is dat een belangrijk punt om in gedachten te houden, want een groene woning heeft meer waarde. Ook als je in je huis blijft wonen is het slim om te vergroenen, zeker met de huidige energieprijzen. Investeren in het isoleren van je woning is een hele slimme zet, omdat je huis er niet alleen behaaglijker door wordt, maar omdat je de kosten van je investering relatief snel terug verdient.

Heb je geen geld om complete muren te isoleren, zoom dan eens in op andere zaken. Een borstel bij de brievenbus, een tochtstrip onder de deur en folie achter de radiator kunnen er al voor zorgen dat je huis een stuk beter geïsoleerd is.  

Mix and match

Een andere manier om je huis in een handomdraai te upgraden is door je meubels eens flink door elkaar te husselen. Zet de bank op de plek van de tv, draai de eettafel een kwartslag, gebruik twee bijzettafels als salontafel. Kijk ook verder dan de woonkamer, want ook in de andere kamers in je huis heb je waarschijnlijk meubels staan. De salontafel van beneden kan misschien wel in kamer van je tiener staan, en de staande lamp die daar staat doet het misschien wel heel goed in de zitkamer beneden.

Door een beetje te ‘husselen’ kan je huis er ineens heel anders uitzien. En het mooie is, je hebt geen cent uitgegeven!

Een likje verf

Zeg eens eerlijk, hoe lang is het geleden dat je jouw muren hebt gesausd? Ook al zijn de muren wit, na verloop van tijd zullen ze toch verkleuren. Door de zon, door stof, door het branden van een openhaard en door kooklucht bijvoorbeeld. Een likje verf kan wonderen doen als het gaat om de look van je woonkamer. Het hele huis frist er van op. Je kunt meteen de kans grijpen om eens een andere kleur te proberen.

Met bovenstaande tips kun je met een minimaal budget je huis een flinke opknapbeurt geven. Dat verkoopt een stuk makkelijker! En ben je niet van plan om je huis te verkopen dan zorgen ze ervoor dat je er de komende jaren nog met veel meer plezier thuis vertoeft. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie