Afbeelding
Shutterstock

Goud verkopen en aankopen: hoe gaat dat in z’n werk?

12 juli 2021 om 07:42 Partnercontent

Goud is sinds jaar en dag een betrouwbare investering. Het is dan ook geen wonder dat goud verkopen en aankopen nog altijd op dagelijkse basis gebeurt, ook in ons land. Maar hoe gaat dat eigenlijk in z’n werk, goud verkopen? En waarom zou je dat goud dat je nog hebt op dit moment verkopen? Dat en meer ontdek je hier.

Een vaste hoge waarde

Goud is allereerst een edelmetaal met een vaste hoge waarde. Dat wil niet zeggen dat de waarde niet fluctueert, want dat gebeurt zeker. Het is alleen een materiaal dat eigenlijk altijd een bepaalde waarde behoudt en dus nooit te hard keldert.

Als het er slecht aan toe gaat op het gebied van de economie, zie je vaak dat de waarde van goud hard stijgt. Dan - of direct daarvoor - wil je investeren in goud. In rustige tijden heb je er minder aan en kun je goud verkopen. De hoge waarde in moeilijke tijden komt doordat goud zo veilig is: andere investeringen zijn tijdens een crisis vaak zeer risicovol, maar goud is dat niet. Waarom? Omdat iedereen dat zo bepaalt heeft. Het systeem houdt zichzelf in stand.

Wanneer goud verkopen?

Sommige mensen hebben goud in huis omdat ze graag gouden sieraden dragen. Anderen hebben erfstukken in huis, of cadeaus van hun bruiloft in de vorm van goud. Anderen hebben simpelweg goud ingekocht voor moeilijke tijden, omdat ze bovenstaande kennis al in huis hadden en dus vlak voor een diepe crisis goud hebben gekocht. Uiteindelijk wil je dat goud echter ook weer verkopen.

Het beste moment om goud te verkopen is natuurlijk wanneer de waarde hoog is. Het is geen vast gegeven, maar doorgaans kun je er vanuit gaan dat wanneer de beurzen zakken en onbetrouwbaar zijn, de waarde van goud stijgt en het meer betrouwbaar is als waarde. Het beste kun je dus dat goud verkopen als het minder goed gaat. Dan krijg je er vaak een groot bedrag voor.

Investeringen laten zitten

Je kunt goud verkopen. De goud inkoop is een flinke handel. Er is dus altijd wel een plekje om je goud kwijt te raken. Je moet je echter wel goed bedenken of je er echt vanaf wil. Goud verkopen doe je het beste op het moment dat je snel een mooi geldbedrag kunt gebruiken. Heb je momenteel niks nodig? Laat je geld dan lekker in dat goud zitten. Het is veiliger dan briefgeld in huis halen.

Welk goud is geschikt?

De kans bestaat dat je gouden sieraden, accessoires of andere objecten in huis hebt die je kunt verkopen. Check altijd eerst de actuele waarde voor je gaat onderhandelen over een prijs. Daarnaast is het goed om zelf te (laten) controleren of het echt goud is. Zoek ook naar merkjes en keurtekens, vaak leren die je wel iets over hoeveel karaat het is. Voor je het weet loop je de deur van het goudwisselkantoor uit met een mooi geldbedrag!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie