Afbeelding
Wiesner Hager zit-sta-bureau

Kantoor inrichten? Denk aan ergonomisch verantwoorde meubelen

14 juni 2021 om 12:52 Partnercontent

Om elke werkdag opnieuw productief aan de slag te kunnen is een goede werkplek onmisbaar. Dat wisten we natuurlijk al, maar met de instelling van het thuiswerken door de coronapandemie is het belang van een goede werkplek nog meer tot ons doorgedrongen. Thuiswerken is voor veel mensen met een kantoorbaan in deze tijd de norm geworden. Hoe het nieuwe werken zich zal ontwikkelen nu we langzaam weer kunnen terugkeren naar kantoor, is moeilijk te voorspellen. Hoe dan ook, dit is het uitgerekende moment om het kantoor opnieuw te evalueren en te onderzoeken of dat nog wel aan de eisen van je medewerkers voldoet. Wil je je kantoor opnieuw inrichten? Denk dan aan ergonomische kantoormeubelen.

Verstelbare bureaus en stoelen

Vooral bij zittende beroepen is het van groot belang dat de kantoormeubelen die door medewerkers gebruikt worden van goede kwaliteit zijn en versteld kunnen worden. Een meubel dat je tegenwoordig steeds vaker op ergonomisch ingerichte kantoren terugvindt is het zit-sta-bureau. Aan dit bureau kun je zittend en staand werken afwisselen, wat beter is voor je lichaam. Zowel lang achter elkaar zitten als lang achter elkaar staan is namelijk niet goed voor je fysiek. Een zit-sta-bureau maakt het mogelijk een dynamische werkhouding aan te nemen. Klachten zoals nekpijn en rusteloze benen kunnen hierdoor verholpen worden. 

Goede kwaliteit

Je wilt natuurlijk dat de kantoormeubelen die je in huis haalt niet alleen gezond, maar ook duurzaam zijn. Dat betekent niet alleen dat er rekening wordt gehouden met de herkomst van de materialen. Duurzaamheid houdt ook in dat de meubelen zelf lang meegaan. Hierdoor hoef je niet snel nieuwe meubelen te kopen, wat weer grondstoffen uitspaart. Ook spaart het in kosten. Goedkoop is vaak duurkoop wanneer het aankomt op kantoormeubelen, want kwalitatief slechte meubelen leveren vaak meer problemen op dan ze oplossen.

Een goed voorbeeld van een kwalitatief goed merk is Herman Miller. Het merk staat bekend om zijn ergonomische kantoorstoelen, die op verschillende vlakken verstelbaar zijn. Dat maakt het mogelijk de bureaustoel volledig aan te passen aan de gebruiker.

Een goede houding

Ergonomische kantoormeubelen zorgen ervoor dat je lichaam tijdens het werken wordt ondersteund. Vooral wanneer je lang achter elkaar geconcentreerd aan de slag wilt, is het belangrijk dat je daarbij een goede houding aan kunt nemen. Ieder lichaam is anders, waardoor het lastig is de ideale werkhouding te bepalen die voor iedereen geschikt is. Verstelbare meubelen kunnen hierdoor bijdragen aan een geschikte werkplek voor elke medewerker. Let hier dus goed op wanneer je nieuwe kantoormeubelen aanschaft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie