Afbeelding
Kees van den Heuvel

Wethouder Dijksterhuis geeft gastles duurzaamheid bij Open Kring Nijkerk

11 maart 2020 om 18:56 Onderwijs

NIJKERK Wethouder Harke Dijksterhuis gaf woensdag een gastles duurzaamheid aan de groepen 5 en 7 van basisschool De Open Kring in Nijkerk.

De leerlingen van deze school waren de afgelopen weken al bezig geweest met thema's als 'je eigen footprint', plastic soep en hoe je zelf duurzamer kunt leven. De wethouder ging hier in zijn les verder op in en bracht nieuwe onderwerpen ter sprake: windenergie, zonne-energie en elektrisch rijden.

QUIZ Dijksterhuis speelde een quiz met de kinderen, waarbij zij konden laten zien hoeveel ze al over duurzaamheid wisten. Daarnaast discussieerden de leerlingen met elkaar en met hem over verschillende thema's, zoals opwek van energie door zon en wind, het belang van afval scheiden en elektrische auto's.

Met aandacht keken de leerlingen naar een filmpje dat liet zien hoe belangrijk het is om bewust met onze wereld om te gaan. Aan het einde van de les was er nog een grappige tekenfilm en kregen de leerlingen een klein, duurzaam cadeautjemee naar huis.

ONDER DE INDRUK Wethouder Dijksterhuis: ,,Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het milieubewust maken van mensen. Ik vind het waardevol, dat scholen dit thema oppakken. Wanneer er dan een verzoek van een school komt om aan leerlingen iets uit te leggen over duurzaamheid, werk ik daar graag aan mee. Een paar maanden geleden ben ik ook voor een gastles naar school De Appelgaard geweest. Bij beide scholen was ik onder de indruk van de hoeveelheid kennis die de leerlingen al over dit onderwerp hebben."

De komende tijd gaat de Open kring verder met het geven van lessen over duurzaamheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie