Binnen het project 'Bekend Maakt Bemind' vertellen vluchtelingen hun verhaal.
Binnen het project 'Bekend Maakt Bemind' vertellen vluchtelingen hun verhaal. Vluchtelingenwerk

Een vluchteling vertelt zijn verhaal

28 februari 2020 om 07:19 Mensen

HOEVELAKEN Waarom verlaat iemand familie, huis en haard om in een vreemd land een nieuw leven te beginnen? Op maandag 2 maart vertelt Ahmad al Haj, gevlucht uit Syrië, zijn persoonlijk verhaal in De Eshof. Deze kans op een bijzondere ontmoeting wordt georganiseerd door Stichting VluchtelingenWerk in samenwerking met Hulpdienst Hoevelaken, Sigma, Protestantse Gemeente De Eshof en het Pauluscentrum. Het is onderdeel van het project 'Bekend Maakt Bemind' van Stichting Vluchtelingenwerk Oost-Nederland.

Een nieuw leven opbouwen in een vreemd land kost veel energie, omdat er cultuurverschillen en taalbarrières zijn. Dorpsgenoten kunnen daarbij van grote betekenis zijn. Eén van de taken van VluchtelingenWerk Nijkerk is om voor meer begrip te zorgen voor nieuwkomers in onze samenleving. Het project 'Bekend Maakt Bemind' draagt hieraan bij. Het wordt een boeiende avond, waarin een vluchteling – vergezeld van een voorlichter van VluchtelingenWerk - zijn verhaal komt vertellen en met u in gesprek gaat.

VERVOLG Bedoeling van de avond is te zorgen voor meer draagvlak en openheid. Wie daarnaast interesse heeft in contact of hulp kan zich aanmelden voor een vervolg-overleg. Het zal dan gaan over mogelijke ondersteuning van in Hoevelaken gevestigde vluchtelingen bij de opbouw van hun nieuwe leven. De hulporganisaties uit Hoevelaken en Nijkerk hebben daar ervaring mee en zijn op deze avond aanwezig.

Toegang is gratis en de avond begint om 20.00 uur. Aanmelden kan door te bellen naar tel. 06-24804935.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie