Waar de bonte en ultravrolijke Joop van de Ende productie 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat' een feelgood-musical is, hebben Van Amstel en Van Midden een heel andere insteek gekozen.
Waar de bonte en ultravrolijke Joop van de Ende productie 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat' een feelgood-musical is, hebben Van Amstel en Van Midden een heel andere insteek gekozen. Kirstin Siteur

Dit is er de komende week te doen in en om Nijkerk

12 februari 2020 om 12:46 Activiteiten

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

13 februari 2020

Nijkerk

75 jaar vrijheid; Papa, waar blijf je?
16:45 Frieswijkstraat 99

In een muziek-verteltheater genaamd: 'Papa waar blijf je?' vertellen ze kinderen en hun (groot)ouders wat er in oktober 1944 in Putten gebeurde. Het boek 'Papa, waar blijf je?' (geschreven door Willemijn de Weerd) is de rode draad in deze voorstelling. Ook wordt beeldmateriaal geprojecteerd, omlijst door live muziek. Een voorstelling voor jong en oud. Al zes jaar bundelen violiste Marieke Booy en kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd hun krachten door educatieve programma's aan te bieden rondom kinderboeken. Dit jaar bieden ze een project aan rondom 75 jaar vrijheid. Geschikt voor 9-99 jarigen.

Groei en Bloeilezing 'The Dutch Wave'
19:45 Luxoolseweg 1

Februari is een goede periode om plannen te maken voor het nieuwe tuinseizoen, meldt Groei en Bloei. Daarbij kan inspiratie worden opgedaan bij de lezing door kweker van speciale planten Coen Jansen. Hij maakte van zijn hobby z'n beroep. Al 35 jaar kweekt hij bijzondere planten in de breedste zin van het woord: ,,Onze planten lijken zo uit de natuur te komen, maar dan toch net even anders. Toepassing van deze planten wordt vaak 'The Dutch Wave' genoemd." De toegang is gratis voor G&B leden, niet-leden betalen 3 euro.

Nijkerkerveen

Film: Bohemian Rhapsody (foto)
19:30 Van Noortstraat 36

De meest succesvolle film van 2018; met vier prijzen bij de Oscars. Bohemian Rhapsody is een verfilming over het ontstaan en de ontwikkeling van de in 1970 opgerichte Britse band Queen. De band weet al snel door te breken met diverse hits als 'We Will Rock You' en 'Bohemian Rhapsody'. De film neemt bezoekers mee vanaf de eerste ontmoeting van de band met de legendarische leadzanger Freddie Mercury, tot en met het absolute hoogtepunt; het Live Aid Benefiet Concert in 1985.

15 februari 2020

Hoevelaken

Musical Jozef - de dromenkoning
14:00 Veenslag 16

Op zaterdag 15 én zondag 16 februari vertelt musicalgroep Hoevelaken het wereldberoemde verhaal van Jozef - de dromenkoning (Genesis). ,,Wij doen dit op geheel eigen wijze, daarbij gebruikmakend van het script en de muziek van Gerard van Amstel en Gerard van Midden." Waar de bonte en ultravrolijke Joop van de Ende productie 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat' een feelgood-musical is, hebben Van Amstel en Van Midden een heel andere insteek gekozen.

Repairclub Hoevelaken (foto)
14:00-16:00 De Brink 10

De Repairclub is weer bijeen en iedereen kan een defect apparaat meenemen dat door vrijwillige reparateurs ter plekke wordt nagekeken. Kosten zijn drie euro per apparaat, inclusief koffie. Voor vragen: repairclub@xs4all.nl of www.repairclub.nl.

16 februari 2020

Hoevelaken

Musical Jozef - de dromenkoning
14:00 Veenslag 16

Zie zaterdag 15 februari.

17 februari 2020

Nijkerk

Lezing: Het hoofd boven water (foto)
19:30-21:30 Frieswijkstraat 99

Het boek 'Het hoofd boven water' van Wim Hagoort vertelt het verhaal van één van de oudste en best bewaarde polders van Nederland: de Arkemheense polder aan de voormalige Zuiderzee. Al in 1356 bouwden de bewoners van Nijkerk en Putten de eerste zeedijk. Op basis van unieke bronnen beschrijft de auteur hoe boeren, burgers en bestuurders eeuwenlang samen streden tegen het water, maar vaak ook strijd voerden met elkaar. De auteur vertelt over het boek in de bibliotheek. De entree bedraagt 7,50 euro.

18 februari 2020

Nijkerkerveen

De Spreekwoordenquiz
14:00 Van Noortstraat 36

In het Dorpshuis van Nijkerkerveen wordt de ABC-Spreekwoordenquiz gehouden. Dit is niet alleen een quiz: er wordt ook op lichtvoetige wijze verteld over de geschiedenis van de Nederlandse uitspraken. Maar het spannendst is natuurlijk het quizgedeelte. Alle deelnemers krijgen een scoreboekje waarbij geen pen nodig is. Zelfs een leesbril is niet echt nodig; een goede kijkbril natuurlijk wel, want op het scherm verschijnt steeds een plaatje met drie mogelijke gezegdes. Na een korte pauze wordt een filmpje over spreekwoorden getoond waarna de quiz verder gaat met de volgende 12 vragen. Deze serie word besloten met het Spreekwoordenlied. Parkeren kan aan de achterzijde bij Sporthal De Baggelaar aan de Westerveenstraat 44.

Hoevelaken

Aanschuiftafel Rouw en verlies
19:30-21:00 Kantemarsweg

Bij deze aanschuiftafel kunnen bezoekers andere mensen ontmoeten die ook gemis, verdriet en rouw kennen. Waar dan ook door veroorzaakt. Praten mag, maar dat hóeft niet. Deze aanschuiftafel wordt begeleid door: Thea Kloek, algemeen geestelijk verzorger. De locatie is Elja's Ontmoetingshuis, deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Indien het niet mogelijk is om online te reserveren: tel. 033-2451756.

19 februari 2020

Nijkerkerveen

Workshop slijm maken
14:30 Van Noortstraat 36

Creatief de handen vies maken door eigen slijm te maken; iedereen vanaf 6 jaar is welkom.

20 februari 2020

Nijkerk

Film: Il y a Longtemps que je t'aime (foto)
19:30 Frieswijkstraat 99

In samenwerking met Vorming en Toerusting Nijkerk. Juliette komt na 15 jaar vrij uit de gevangenis. Haar zus Lea besluit haar in huis te nemen. Na zoveel jaren afwezigheid is dit niet eenvoudig: er zijn vooroordelen en angst. Kennen we daadwerkelijk degene met wie we ooit zo close waren?

24 februari 2020

Nijkerk

Waarom kipfilet wit is en biefstuk rood?
19:30 Frieswijkstraat 99

Een lezing verzorgd door de Volksuniversiteit Nijkerk. In deze lezing licht Annemieke Aartsma-Rus toe hoe spieren werken, hoe ze getraind kunnen worden en wat er fout gaat bij patiënten met een spierziekte. Ook krijgen bezoekers antwoord op de vraag waarom er bleek vlees en rood vlees is. Aartsma-Rus is hoogleraar translationele genetica, afdeling Humane Genetica, aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Ze heeft meer dan zestig wetenschappelijke publicaties geschreven over dit onderwerp en geeft lezingen op nationale en internationale wetenschappelijke congressen. Ook is ze uitgenodigd voor het geven van overzichtsverhalen over het ontwikkelen van therapieën voor Duchenne-spierdystrofie bij meetings van patiëntenorganisaties overal ter wereld. In 2011 heeft ze voor haar inzet voor het Duchenne-veld van het Duchenne Parent Project Nederland de 'Duchenne Award' ontvangen.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie