De Lampionnenoptocht.
De Lampionnenoptocht. Archief BDU Media

Dit is er de komende tijd te doen in Nijkerk

27 november 2019 om 07:28 Activiteiten

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

28 november 2019

Nijkerk

Digitale Veiligheid en Privacy
13:15-15:00 Frieswijkstraat 99

Iedereen moet digitaal uit de voeten kunnen, maar veel mensen zijn bang door informatie over phishing, hacken, spyware, schending van de privacy en dergelijke. Of het nu gaat om surfen of winkelen op het internet, internetbankieren, social media: jezelf beschermen kan met een aantal vuistregels. Meer hierover in de workshop van SeniorWeb. Deelnamekosten zijn 5 euro.

Filmcafé Compostelle: le Chemin de la Vie
19:30 Frieswijkstraat 99

Wegens groot succes een herhaling van de film Compostelle: le Chemin de la Vie in de bibliotheek Nijkerk. De Compostella bedevaart is een ervaring die ieder jaar meer en meer pelgrims trekt. De regisseur volgde drie jaar lang een aantal pelgrims over de verschillende etappes naar de Saint-Jacques de Compostelle. Een film met talrijke fraaie landschappen en bijzondere plaatsen. Een kaartje kost 7 euro, inclusief een kopje koffie of thee, via www.bibliotheeknijkerk.nl of aan de balie.

29 november 2019

Nijkerk

Goede Sint Lampionnenoptocht
19:00, Molenplein

De Grote Goede Sint Lampionnenoptocht, met de aanvang op het Molenplein in Nijkerk vanaf 18:45 uur. Het programma start 19:00 uur. De deelnemers worden op het plein verwelkomd met gezellige Sinterklaas muziek en voor de kinderen is er gelegenheid voor wat drinken met wat lekkers. Enkele Pieten warmen het publiek vast op. Sint wordt rond 19:10 uur verwacht, opgevolgd door een podiumprogramma. De lampionnenoptocht start 19:20 uur. Om het ook voor de allerkleinste leuk te houden duurt deze optocht ongeveer 30 minuten. Rond 19:50 uur geeft de sint gelegenheid geeft voor een foto of een praatje. Het programma eindigt tussen 20:00 en 20:30 uur. Er is ook een glutenvrije piet.

Vijfhonderd scholieren bezoeken Tech-Event (foto rechts)
9:00-15:15,
Ds. Kuypersstraat 3

Vijfhonderd scholieren van groep 7 het Tech-Event van het Corlaer College, in het vmbo-gebouw. De leerlingen maken kennis met techniek en de nieuwste technologie. Rachel Rosier, bekend van tv-programma's Topdocs en Checkpoint, opent om 9.00 én 12.45 uur het Tech-Event in de aula. Daarna zijn er workshops, de OTIB technobiel en een interactieve bedrijvenmarkt met de nieuwste technologische ontwikkelingen waaronder 3D printen (uit afval!), VR, AR en robotisering. Tijdens de workshops gaan leerlingen actief aan de slag met techniek.

30 november 2019

Hoevelaken

'Samen prutsen met techniek'
10:00 Meerveldlaan 22

Een workshop voor ouders en kinderen van 6 tot 12 jaar met interesse voor techniek. De Roboc@r is aanwezig. Toegang is gratis evenals de koffie of thee. Aanmelden is gewenst en kan via de website www.bibliotheekhoevelaken.nl.

1 december 2019

Nijkerk

Zondagmiddagpodium Prominence
15:00 Frieswijkstraat 99

Bibliotheek Nijkerk houdt om de week een zondagmiddagpodium; een middag gevuld met muziek. Deze middag het 17-jarige, Nijkerkse talent 'Prominence'. Hij begon op 11-jarige leeftijd enthousiast met gitaar spelen. In de daarop volgende jaren heeft hij zijn gitaarspel naar een steeds hoger niveau weten te brengen. Inmiddels is hij er ook bij gaan zingen en schrijft hij ook zijn eigen nummers en teksten. Hij speelt zowel op een akoestische als ook een elektrische gitaar en gebruikt ook veelvuldig een looper bij zijn muziek. Prominence speelt graag rockmuziek, maar kan ook verrassen met klassiekers van bijvoorbeeld Elvis Presley of Chuck Berry. Toegang is gratis voor leden en niet-leden.

Hoevelaken

Zondagmiddagpodium Hoevelaken
15:00-16:00 Meerveldlaan 22

Passie voor zang en muziek is het verbindende woord voor Belinda, Herma en Vivian. Na een indrukwekkende ervaring met vrouwen met borstkanker én die in een financieel zware situatie zitten, hebben de dames vier jaar geleden het roer in hun leven drastisch omgegooid. Sindsdien doen ze waar ze goed in zijn: mensen door zingen (weer) in hun kracht zetten. In gitarist Vivian vonden zij een muziekvriend en van beide kanten is er een enorme klik en chemie. Graag nemen zij het publiek mee in de emotie en gevoel van muziek en zang. Gratis toegang, iedereen is welkom.

4 december 2019

Nijkerk

Filmcafé A Star is Born (foto rechts)
19:30 Frieswijkstraat 99

Jackson Maine (Bradley Cooper) is in de film A Star is Born een countryzanger die op de rand van de afgrond staat als hij de getalenteerde onbekende zangeres Ally (Lady Gaga) ontdekt. Als de twee een hartstochtelijke liefdesrelatie beginnen zet Jackson Ally in de spotlights en werpt haar in de wereld van de beroemdheden. Terwijl Ally tot en met een Grammy Award succesvol wordt, zakt Jackson weg in zijn verslavingen. Hun relatie komt onder druk te staan, maar de liefde tussen de twee blijft bestaan. Een kaartje kost 7 euro, inclusief een kopje koffie of thee en is te bestellen via www.bibliotheeknijkerk.nl of te koop in de bieb.

5 december

Nijkerk

OV proefreis voor senioren
??:??, Station

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een proefreis en een inloopspreekuur (12 december 14.00-15.30 uur in bibliotheek Nijkerk). Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgen zij duidelijk uitgelegd hoe ze kunnen in- en uitchecken met een OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Er wordt op eigen kosten gereisd. Een geldige OV-chipkaart meenemen is nodig, of tijdens de proefreis een kaartje kopen kan ook. Na aanmelding volgt het exacte tijdstip en opstapplaats. Aanmelden via www.ervaarhetov.nl/proefreis of tel. 038-4540130.

7 december

Nijkerk

Adventsbijeenkomst in Nijkerk
13:00-15:00, Henri Nouwenstraat 34

De jaarlijkse Adventsbijeenkomst met Saleem Shalash en ds. Oscar Lohuis in het Israëlcentrum. De sprekers tijdens de Adventsbijeenkomst zijn ds. Saleem Shalash en ds. Oscar Lohuis. Daarnaast is er samenzang om over de verwachting van deze komst te zingen. Ook vindt er een korte presentatie plaats van het nieuwe Israëlboek van ds. Lohuis. Aanmelden voor de adventsbijeenkomst is gratis, maar vanwege de grote belangstelling wel verplicht.

Koude Polderloop (foto rechts)
10:00, Bellstraat 4a

De zestiende Koude Polderloop door loopgroep2000 en Running2000. De Medialoods stelt haar ruimte beschikbaar stelt voor inschrijven, kleed- en toiletgelegenheid. Het programma begint met de jeugdlopen om 10.00 uur. Om 11.00 uur start de 5 kilometer met een heen-en-weerparcours langs het Junckerpad richting Arkelweg en om 12.00 uur start de 10 kilometer die doorgaat door de polder Arkemheen naar de Zeedijk naar het gemaal, onderlangs heen en bovenlangs terug. Inschrijven kan tot vrijdag 6 december 12.00 uur via www.inschrijven.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie