De zestiende Koude Polderloop door loopgroep2000 en Running2000
De zestiende Koude Polderloop door loopgroep2000 en Running2000 Archief BDU Media

Zien, doen en beleven in Nijkerk de komende dagen

4 december 2019 om 12:30 Activiteiten

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

4 december 2019

Nijkerk

Filmcafé A Star is Born
19:30 Frieswijkstraat 99

Jackson Maine (Bradley Cooper) is in de film A Star is Born een countryzanger die op de rand van de afgrond staat als hij de getalenteerde onbekende zangeres Ally (Lady Gaga) ontdekt. Als de twee een hartstochtelijke liefdesrelatie beginnen zet Jackson Ally in de spotlights en werpt haar in de wereld van de beroemdheden. Terwijl Ally tot en met een Grammy Award succesvol wordt, zakt Jackson weg in zijn verslavingen. Hun relatie komt onder druk te staan, maar de liefde tussen de twee blijft bestaan. Een kaartje kost 7 euro, inclusief een kopje koffie of thee en is te bestellen via www.bibliotheeknijkerk.nl of te koop in de bieb.

5 december

Nijkerk

OV proefreis voor senioren
Station

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een proefreis en een inloopspreekuur (12 december 14.00-15.30 uur in bibliotheek Nijkerk). Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgen zij duidelijk uitgelegd hoe ze kunnen in- en uitchecken met een OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Er wordt op eigen kosten gereisd. Een geldige OV-chipkaart meenemen is nodig, of tijdens de proefreis een kaartje kopen kan ook. Na aanmelding volgt het exacte tijdstip en opstapplaats. Aanmelden via www.ervaarhetov.nl/proefreis of tel. 038-4540130.

7 december 2019

Nijkerk

Samen bevallen, Partnerles
9:30 Larixlaan 86

Yoga Puur Nijkerk geeft naast de wekelijkse Zwangerschapsyoga een partnerles voor stellen die een kindje verwachten (vanaf de veertiende week van de zwangerschap) waar ontspanning, concentratie en kracht centraal staan. Er worden diverse (baar)houdingen, ademtechnieken en drukpunten aangereikt en geoefend. De partnerles in de Koningslinde is toegankelijk als losse les voor zwangere stellen. Aanmelden via info@yogapuurnijkerk.nl.

Adventsbijeenkomst in Nijkerk
13:00-15:00, Henri Nouwenstraat 34

De jaarlijkse Adventsbijeenkomst met Saleem Shalash en ds. Oscar Lohuis in het Israëlcentrum. De sprekers tijdens de Adventsbijeenkomst zijn ds. Saleem Shalash en ds. Oscar Lohuis. Daarnaast is er samenzang om over de verwachting van deze komst te zingen. Ook vindt er een korte presentatie plaats van het nieuwe Israëlboek van ds. Lohuis. Aanmelden voor de adventsbijeenkomst is gratis, maar vanwege de grote belangstelling wel verplicht.

Koude Polderloop
10:00, Bellstraat 4a

De zestiende Koude Polderloop door loopgroep2000 en Running2000. De Medialoods stelt haar ruimte beschikbaar stelt voor inschrijven, kleed- en toiletgelegenheid. Het programma begint met de jeugdlopen om 10.00 uur. Om 11.00 uur start de 5 kilometer met een heen-en-weerparcours langs het Junckerpad richting Arkelweg en om 12.00 uur start de 10 kilometer die doorgaat door de polder Arkemheen naar de Zeedijk naar het gemaal, onderlangs heen en bovenlangs terug. Inschrijven kan tot vrijdag 6 december 12.00 uur via www.inschrijven.nl.

11 december 2019

Nijkerk

Workshop kerstkaarsen maken
19:00 Frieswijkstraat 99

Een eigen kerstkaars maken kan bij de bibliotheek. In samenwerking met het Oude Ambachten Atelier organiseren zij twee workshops kerstkaars maken. Een deelnemer begint met een gewone kaars. Deze gaat hij of zij omvormen tot een kerstboom. De workshop duurt 2,5 uur en kost 7,50 euro per deelnemer. Aanmelden kan op www.bibliotheeknijkerk.nl.

Wijnproeverij met pianospel
19:30-22:00, Nieuwstraat 2

Toppianist Wouter Harbers, wijnspecialist Klazien Vermeer en Verhoog Muziek werken samen. Klazien Vermeer kiest en introduceert de wijn. Wouter Harbers speelt daarbij bevlogen muziekstukken op de Steinway vleugel in de showroom van Verhoog Muziek. Een ontspannen avondje luisteren naar mooie pianomuziek en genieten van een bijpassend glas wijn, gecombineerd met heerlijke hapjes. Een compleet arrangement per persoon kost 34,50 euro, meer informatie en inschrijven via verhoogmuziek.nl/proef-de-vier-jaargetijden.

Hoevelaken

Filmcafé Vice
19:30 Sportweg 25

Het waargebeurde verhaal over Dick Cheney in De Kopperhof, een ambitieus zakenman en republikeins politicus. Als George W. Bush hem vraagt vice-president te worden gaat hij akkoord op de voorwaarde dat hij deze ceremoniële functie mag uitbouwen tot één van de machtigste posities binnen het kabinet. Dit stelde hem in staat het land en de wereld opnieuw vorm te geven en veranderingen door te voeren die nog steeds voelbaar zijn… De rol van Cheney wordt overtuigend gespeeld door Christian Bale, die voor deze rol 20 kilogram aankwam en dagelijks zijn hoofd kaal schoor. Kaartjes (7 euro inclusief een kopje koffie of thee) via www.bibliotheeknijkerk.nl, of bij de bibliotheek Nijkerk/Hoevelaken.

12 december 2019

Nijkerk

Film en lezing: The Nutcracker
19:00 Frieswijkstraat 99

Een samenwerking tussen de Bibliotheek Nijkerk en de Volksuniversiteit Nijkerk. De jonge Clara krijgt van haar peetvader Drosselmeyer op kerstavond een pop in de vorm van een notenkraker. Als ze daar klokslag 12.00 uur naar kijkt, komt ze terecht in een magische wereld. Daar woedt een oorlog tussen peperkoekensoldaten en een leger muizen. Ze komt in een aantal prachtige koninkrijken. Het Vierde Rijk wordt echter met harde hand geregeerd door Mother Ginger, waartegen Clara het zal moeten opnemen. Nico Poorter (muziekdocent) zal voorafgaand aan de film een lezing verzorgen over de muziek en ballet van de notenkraker. Kaartverkoop (lezing plus film 12,50 euro, film 7 euro) via www.bibliotheeknijkerk.nl.

15 december 2019

Nijkerk

Zondagmiddagpodium: Christmas Sing-a-long
15:00 Frieswijkstraat 99

Voor het eerst in Bibliotheek Nijkerk een Christmas Sing-a-long. De ingrediënten hiervoor zijn een groepje enthousiast zingende dames, teksten op een groot scherm en natuurlijk een luidkeels zingend publiek. De bibliotheek wordt ondergedompeld in een warme kerstsfeer voor een gezellig meezinguurtje. Een foute kersttrui is welkom, de toegang is gratis.

17 december 2019

Nijkerk

Aanschuiftafel Rouw en verlies
19:30-21:00 Goudenregenlaan 1

Soms is het fijn om andere mensen te ontmoeten die ook gemis, verdriet en rouw kennen. Dat is mogelijk bij deze aanschuiftafel. Praten mag, maar dat hóeft niet. Soms is luisteren genoeg. De ontmoetingen zijn laagdrempelig. Deze aanschuiftafel wordt begeleid door algemeen geestelijk verzorger Thea Kloek. Deelname is gratis, aanmelden is wel nodig, via www.bibliotheeknijkerk.nl of tel. 033-2451756. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie