De lunch in het Inloophuis (archieffoto).
De lunch in het Inloophuis (archieffoto). Kees van den Heuvel

Dit is er de komende tijd te doen in de gemeente Nijkerk

19 februari 2020 om 19:01 Activiteiten

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

20 februari 2020

Nijkerk

Inloophuis Venestraat
9:30 Venestraat 44

Iedereen is welkom in het Inloophuis van de Kruiskerk. Geïnteresseerden kunnen op elk tijdstip binnen komen om andere mensen te ontmoeten onder genot van een kopje koffie, thee of een glaasje frisdrank. Er zijn activiteiten als wandelen, praten, spelletjes, koersbal en handwerken. Extra activiteit: Aster vertelt over de stiltewandeling in de Sahara die ze heeft gelopen. Om 11.45 uur is er een lunch. Meer informatie via: inloophuis.donderdag@kruiskerknijkerk.nl.

Film Il y a Longtemps que je t'aime
19:30 Frieswijkstraat 99

In samenwerking met Vorming en Toerusting Nijkerk. Juliette komt na 15 jaar vrij uit de gevangenis. Haar zus Lea besluit haar in huis te nemen. Na zoveel jaren afwezigheid is dit niet eenvoudig: er zijn vooroordelen en angst. Kennen we daadwerkelijk degene met wie we ooit zo close waren? De titel van de film verwijst naar een Frans kinderliedje over een verloren liefde, dat een aantal keer in de film te horen is.

23 februari 2020

Nijkerk

Zondagmiddagpodium Say Yes koor (foto)
15:00-16:00 Frieswijkstraat 99

De Bibliotheek houdt om de week een zondagmiddagpodium; een gezellige middag voor iedereen. Op zondag 23 februari is Gospelkoor Say Yes uit Zwartebroek te gast. Het koor wordt begeleid door piano, drums, saxofoon, viool, fluit en gitaar. Iedereen is welkom om vrijblijvend binnen te lopen voor muziek tussen de boeken.

24 februari 2020

Nijkerk

Waarom kipfilet wit is en biefstuk rood
19:30 Frieswijkstraat 99

Een lezing verzorgd door de Volksuniversiteit Nijkerk. In deze lezing licht Annemieke Aartsma-Rus toe hoe spieren werken, hoe ze getraind kunnen worden en wat er fout gaat bij patiënten met een spierziekte. Ook krijgen bezoekers antwoord op de vraag waarom er bleek vlees en rood vlees is. Aartsma-Rus is hoogleraar translationele genetica, afdeling Humane Genetica, aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Ze heeft meer dan zestig wetenschappelijke publicaties geschreven over dit onderwerp en geeft lezingen op nationale en internationale wetenschappelijke congressen. Ook is ze uitgenodigd voor het geven van overzichtsverhalen over het ontwikkelen van therapieën voor Duchenne-spierdystrofie bij meetings van patiëntenorganisaties overal ter wereld. In 2011 heeft ze voor haar inzet voor het Duchenne-veld van het Duchenne Parent Project Nederland de 'Duchenne Award' ontvangen.

27 februari 2020

Nijkerk

Workshop slijm maken
11:30 Frieswijkstraat 99

Creatief de handen vies maken door eigen slijm te maken; iedereen van 6 tot 12 jaar jaar is welkom.

Workshop Pixelhobby
13:00 Frieswijkstraat 99

Op een kunststof ondergrond maken deelnemers in deze workshop met verschillende kleuren pixels iedere afbeelding na. Een pixel is een kunststof vierkantje met een opening aan de onderkant, die op een kunststof basisplaat met kleine nopjes geplaatst kan worden. Goed voor de fijne motoriek; een creatieve workshop voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

Nijkerkerveen

Film: The Biggest Little Farm (foto)
19:30 Van Noortstraat 36

In 2011 lieten de awardwinnende cameraman en filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. De film toont een eerlijk, hoopvol en soms aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land in Californië om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. John filmde zelf zeven jaar lang hoe zij telkens weer voor nieuwe uitdagingen kwamen te staan.

28 februari 2020

Hoevelaken

Workshop Pixelhobby
10:00 Meerveldlaan 22

Zie 27 februari, Nijkerk.

Workshop 'Foam clay'
11:30 Meerveldlaan 22

Een workshop waarin kinderen een eigen uil op een boomstam maken met foam clay. Foam clay is een kleisoort dat bestaat uit hele kleine balletjes. Doordat de klei heel soepel is en plakt, is het heel makkelijk om de klei op verschillende materialen te plakken. Doordat de foam clay al op de ondergrond plakt, is geen lijm nodig. Van foam clay krijg je geen vieze handen en het is ook niet zo'n geknoei zoals met gewone klei. Het hoeft ook niet in de oven, want het is zelfhardend na ongeveer één tot drie dagen. Voor kinderen van 6-12 jaar.

Workshop slijm maken
13:00 Meerveldlaan 22

Zie 27 febuari, Nijkerk.

Film: Snuf de hond in oorlogstijd (foto)
17:00 Sportweg 25

Film Snuf de hond in oorlogstijd in filmcafé De Kopperhof. Een familie-avond met als thema bevrijding. Na een gezamenlijke eenvoudige maaltijd kijken bezoekers de film. Tiener Tom, na een traumatiserende ervaring bij de bombardementen in Rotterdam, komt bij familie in Friesland te wonen. Om beter te kunnen wennen krijgt hij een puppy van een Duitse herder, Snuf. Een familiefilm gericht op het jonge publiek over oorlog en bevrijding. Geïnspireerd op de boeken van Piet Prins, geregisseerd door Steven de Jong, bekend van de oer- Hollandse films zoals 'de Kameleon' en 'de Scheepsjongens van de bonte koe' Planning: 17.00 tot 18.00 eenvoudige maaltijd en om 18.00 uur de film. De kosten zijn 7 euro per persoon.

29 februari 2020

Nijkerk

Mossenexcursie
13:30-17:00, Van der Meerstraat 36

Een mossenexcursie langs een aantal interessante biotopen in de omgeving van Nijkerk. Mossen zijn groene plantjes zonder wortels die zich vermenigvuldigen middels sporen. In maart, wanneer gewone planten net beginnen te groeien, zijn mossen al druk bezig met de aanmaak van sporen voor de voortplanting. En door de zachte winter zullen de mossen dit jaar nog eerder hiermee beginnen. Juist dan, en wanneer de vochtigheid nog groot is, zijn mossen op zijn mooist. Door de loep kijkend gaat er een andere wereld open. Deelnemers worden geadviseerd laarzen aan te trekken en indien mogelijk een loep mee te nemen. De excursie is gratis, aanmelden via plantenwerkgroep@ivn-nijkerk.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer.

4 maart 2020

Nijkerk

Start van uitdagingsgroepen (foto)
15:00 Havenstraat 42

'Hoogbegaafd Uitgedaagd' gaat 'uitdagingsgroepen' geven voor speciaal voor (hoog)begaafde kinderen. Kinderen die op zoek zijn naar meer uitdaging, houden van nieuwe informatie opdoen, slimme spellen spelen en proefjes doen. Deze uitdagingsgroep is geschikt voor kinderen van 10 tot 12 jaar, waarvan ouders denken of weten dat ze (hoog)begaafd zijn en die op zoek zijn naar aansluiting met ontwikkelingsgelijken en meer cognitieve uitdaging. De groepen zijn klein (zo'n vier tot zes kinderen), zodat begeleiding op maat mogelijk is.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie