Op Kerstavond is er in de Grote Kerk van Nijkerk een kerstzangdienst.
Op Kerstavond is er in de Grote Kerk van Nijkerk een kerstzangdienst. Matthias van Bloemendaal

Dit is er de komende dagen te doen in de omgeving

18 december 2019 om 12:15 Evenementen

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

18 december 2019

Nijkerk

#Winteravond TOV
#18:30 Goudenregenlaan 1
Nieuwe mensen te ontmoeten kan bij Thema's, Ontmoetingen, Vrouwen (TOV) war alle vrouwen welkom zijn. Op onze winteravond beginnen ze met samen gezellig eten. Het thema is 'Soep en zo'. Verder hebben ze een winterverhaal en gaan ze een houten decoratie maken. Bijdrage: 5 euro, opgave: tov@tovnijkerk.nl. Meer info: www.tovnijkerk.nl of tel. 06-83065202.

19 december 2019

Nijkerk

#Muzikale Kerstquiz in de Bieb
#14:00 Frieswijkstraat 99
In samenwerking met het NVVH-Vrouwennetwerk Nijkerk en UVV Nijkerk Kerst staat weer voor de deur. Dit betekent dat iedereen weer kerstmuziek kan luisteren: van All I want for Christmas tot Flappie. Iedereen viert kerst op zijn eigen manier, met zijn eigen liedjes. Met deze quiz kunnen deelnemers erachter welk kerstnummer zij zijn. De winnaar ontvangt een leuke prijs. De toegang is gratis, aanmelden via de website www.bibliotheeknijkerk.nl.

Hoevelaken

#Bloemschikworkshop vogelvoederhuisje maken
#19:30 Hogebrinkerweg 45
De herfst is alweer in aantocht: een gelegenheid om een decoratief vogelvoederhuisje te komen maken tijdens de Groei en Bloei-workshop bij Vera de Boer in haar werkplaats. Er staat een voorbeeldstuk klaar ter inspiratie. Een scherp mesje, draadtang, snoeischaar en iets voor het vervoer meenemen is wel nodig. Kosten voor niet-leden 26,50 euro, inclusief koffieof thee. Aanmelden: bloemschikkenbijgroeienbloei@gmail.com of tel. 06-40903656.

20 december 2019

Nijkerk

#Workshop kerstkaarsen maken
#9:30 Frieswijkstraat 99
Een eigen kerstkaars maken kan bij de bibliotheek. In samenwerking met het Oude Ambachten Atelier organiseren zij twee workshops kerstkaars maken. Een deelnemer begint met een gewone kaars. Deze gaat hij of zij omvormen tot een kerstboom. De workshop duurt 2,5 uur en kost 7,50 euro per deelnemer. Aanmelden via de website www.bibliotheeknijkerk.nl.

Hoevelaken

#Sneeuwpop schilderen op steigerhout
#10:00 Meerveldlaan 22
Een samenwerking tussen de Bibliotheek Nijkerk en Confetti & meer: een creatieve workshop voor volwassenen in kerstsfeer. In deze workshop gaan deelnemers sneeuwpoppen schilderen op een steigerhoutenplank. De plank zal ongeveer 90 centimeter hoog zijn. Kosten: 15 euro inclusief koffie of thee, aanmelden via www.bibliotheekhoevelaken.nl.

21 december 2019

Nijkerk

#Dag van de Bieb
#10:00 Frieswijkstraat 99
Om Dag van de Bieb te vieren organiseren zij allerlei activiteiten. Voor leden die zich op deze dag aanmelden is er een leuk presentje, maar ook voor de trouwe leden is er een verrassing. Bieb Nijkerk: Er is muziek van Falco, koffie en wat lekkers. Voor de kinderen is er een workshop Pixelhobby tussen 10.00 en 12.30 uur (2,50 euro). Iedereen kan gewoon binnenlopen. In Hoevelaken kunnen de kinderen gratis geschminkt worden tussen 10.00 en 12.30 uur. Verder is er een optreden door Adriaan Schipper tussen 10.00 en 12.00 uur.

#'Lessons and Carols', in De Fontein
#20:15 ds. Kuypersstraat 2
In 'De Fontein' wordt een kerstviering in de Engelse traditie uitgevoerd. De volgorde van instrumentale muziek, koorzang, samenzang en lezingen is afgeleid van de liturgie van de 'evensong'. Uitvoerenden zijn een projectkoor onder leiding van Bart Nitrauw, Han van IJcken en Christiaan Drost (orgel) en Bert Goedhart (voorlezer). Na afloop is er een collecte ter dekking van de kosten.

22 december 2019

Hoevelaken

#Advents koffieconcert in de Eshof
#11:20~11:50, De Veenslag 16
In de Eshof in Hoevelaken wordt na de kerkdienst een kort advents-koffieconcert gegeven door organist Dinie Jager uit Nijkerk. Het concert duurt ongeveer een half uur. Jager zal adventsmuziek laten horen van Bach, Buxtehude, Böhm, Buttdtedt en anderen. Iedereen is van harte welkom, ook wie de kerkdienst niet heeft bijgewoond. De toegang is gratis. Bij de uitgang zal een vrijwillige bijdrage worden gevraagd.

23 december 2019

Nijkerk

#Walk and Talk Nijkerk: 'De arbeidsmarkt verandert'
#9.30-11.30, Frieswijkstraat 99
Beroepen verdwijnen, maar er dienen zich ook nieuwe kansen aan. Hierover gaat het tijdens Walk and Talk, de maandelijkse koffiepauze voor werkzoekenden bij de bibliotheek. Tonnis de Jonge is sinds 2005 zelfstandig grafisch vormgever, maar zag zich door omstandigheden genoodzaakt het roer om te gooien. Graag deelt hij zijn ervaringen en inzichten als werkzoekende. Na deze inleiding is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Deelname is gratis.

24 december 2019

Nijkerk

#Kerstzang
#19:30, Holkerstraat 1
Op Kerstavond is er in de Grote Kerk van Nijkerk een kerstzangdienst. Naast veel samenzang, is er zang van een projectkoor onder leiding van Wim Huijser en een meditatie door dominee Van den Noort. Het programma vermeldt onder meer samenzang van 'Komt allen tezamen', Psalm 42, 'Komt, verwondert u hier, mensen' en 'Stille nacht, heilige nacht'. Ook het koor zingt diverse liederen. Muzikale begeleiding door Bas Blankesteijn op orgel, Diederik Blankesteijn op piano en orgel, Mattijs Blankesteijn op trompet, Marissa Simon op bugel, Klarie-Anne en Evelien Snoek op fluit. De toegang is gratis, iedereen is welkom.

26 december 2019

Nijkerk

#Kerstmaaltijd &/entree
#16:00-19:00 Frieswijkstraat 99
Op Tweede Kerstdag houden de Unie van Vrijwilligers, de Bibliotheek en Sigma een samenzijn in de zaal van de Unie van Vrijwilligers. Er wordt gezorgd voor spelletjes en muziek. Ook krijgen bezoekers een lekker soepje, salades, stokbrood, een toetje en drankjes voor 3 euro. Op de dag zelf is dit contant te betalen. Aanmelden kan tot 15 december via: reserveren@sigma-nijkerk.nl of tel. 033-2474830. Als vervoer een probleem is, kunnen de organisatoren meedenken.

27 december 2019

Hoevelaken

#Creatieve kinderworkshops kerstvakantie
#10:30 Meerveldlaan 22
Deze kerstvakantie zijn er weer verschillende kinderworkshops in de Bibliotheek Nijkerk en Hoevelaken in samenwerking met Confetti & meer. Deelnemertjes kunnen hun eigen Olaf van de Frozen films maken, een schilderij van pixels met Pixelhobby of hun eigen slijm fabriceren. Aanmelden kan via de website www.bibliotheeknijkerk.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie