Het Groot Nederlands Johannes de Heer koor zingt 14 december in de Fonteinkerk in Nijkerk.
Het Groot Nederlands Johannes de Heer koor zingt 14 december in de Fonteinkerk in Nijkerk. Helene van Domburg

Veel activiteiten om vast mee in de kerstsfeer te komen

11 december 2019 om 12:10 Activiteiten

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

11 december 2019

Nijkerk

Workshop kerstkaarsen maken
19:00 Frieswijkstraat 99

Een eigen kerstkaars maken kan bij de bibliotheek. In samenwerking met het Oude Ambachten Atelier organiseren zij twee workshops kerstkaars maken. Een deelnemer begint met een gewone kaars. Deze gaat hij of zij omvormen tot een kerstboom. De workshop duurt 2,5 uur en kost 7,50 euro per deelnemer. Aanmelden kan op www.bibliotheeknijkerk.nl.

Wijnproeverij met pianospel
19:30-22:00, Nieuwstraat 2

Toppianist Wouter Harbers, wijnspecialist Klazien Vermeer en Verhoog Muziek werken samen. Klazien Vermeer kiest en introduceert de wijn. Wouter Harbers speelt daarbij bevlogen muziekstukken op de Steinway vleugel in de showroom van Verhoog Muziek. Een ontspannen avondje luisteren naar mooie pianomuziek en genieten van een bijpassend glas wijn, gecombineerd met heerlijke hapjes. Een compleet arrangement per persoon kost 34,50 euro, meer informatie en inschrijven via verhoogmuziek.nl/proef-de-vier-jaargetijden.

Hoevelaken

Filmcafé Vice
19:30 Sportweg 25

Het waargebeurde verhaal over Dick Cheney in De Kopperhof, een ambitieus zakenman en republikeins politicus. Als George W. Bush hem vraagt vice-president te worden gaat hij akkoord op de voorwaarde dat hij deze ceremoniële functie mag uitbouwen tot één van de machtigste posities binnen het kabinet. Dit stelde hem in staat het land en de wereld opnieuw vorm te geven en veranderingen door te voeren die nog steeds voelbaar zijn… De rol van Cheney wordt overtuigend gespeeld door Christian Bale, die voor deze rol 20 kilogram aankwam en dagelijks zijn hoofd kaal schoor. Kaartjes (7 euro inclusief een kopje koffie of thee) via www.bibliotheeknijkerk.nl, of bij de bibliotheek Nijkerk/Hoevelaken.

12 december 2019

Nijkerk

Film en lezing: The Nutcracker (foto)
19:00 Frieswijkstraat 99

Een samenwerking tussen de Bibliotheek Nijkerk en de Volksuniversiteit Nijkerk. De jonge Clara krijgt in deze film van haar peetvader Drosselmeyer op kerstavond een pop in de vorm van een notenkraker. Als ze daar klokslag 12.00 uur naar kijkt, komt ze terecht in een magische wereld. Daar woedt een oorlog tussen peperkoekensoldaten en een leger muizen. Ze komt in een aantal prachtige koninkrijken. Het Vierde Rijk wordt echter met harde hand geregeerd door Mother Ginger, waartegen Clara het zal moeten opnemen. Nico Poorter (muziekdocent) zal voorafgaand aan de film een lezing verzorgen over de muziek en ballet van de notenkraker. Kaartverkoop (lezing plus film 12,50 euro, film 7 euro) via www.bibliotheeknijkerk.nl.

14 december 2019

Nijkerk

Kerstconcert in de Fonteinkerk
19:30 ds. Kuypersstraat 2

Het Groot Nederlands Johannes de Heer koor onder leiding van Wilbert Magré zingt in de Fonteinkerk in Nijkerk. Deze avond staat in het teken van kerst. De deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren met korting kan via: www.johannesdeheerkoor.nl.

15 december 2019

Nijkerk

Zondagmiddagpodium: Christmas Sing-a-long
15:00 Frieswijkstraat 99

Voor het eerst in Bibliotheek Nijkerk een Christmas Sing-a-long. De ingrediënten hiervoor zijn een groepje enthousiast zingende dames, teksten op een groot scherm en natuurlijk een luidkeels zingend publiek. De bibliotheek wordt ondergedompeld in een warme kerstsfeer voor een gezellig meezinguurtje. Een foute kersttrui is welkom, de toegang is gratis.

17 december 2019

Nijkerk

Aanschuiftafel Rouw en verlies
19:30-21:00 Goudenregenlaan 1

Soms is het fijn om andere mensen te ontmoeten die ook gemis, verdriet en rouw kennen. Dat is mogelijk bij deze aanschuiftafel. Praten mag, maar dat hóeft niet. Soms is luisteren genoeg. De ontmoetingen zijn laagdrempelig. Deze aanschuiftafel wordt begeleid door algemeen geestelijk verzorger Thea Kloek. Deelname is gratis, aanmelden is wel nodig, via www.bibliotheeknijkerk.nl of tel. 033-2451756. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

18 december 2019

Nijkerk

Sneeuwpop schilderen op steigerhout
10:00 Frieswijkstraat 99

Een samenwerking tussen de Bibliotheek Nijkerk en Confetti & meer: een creatieve workshop voor volwassenen in kerstsfeer. In deze workshop gaan deelnemers sneeuwpoppen schilderen op een steigerhoutenplank. De plank zal ongeveer 90 centimeter hoog zijn. Kosten: 15 euro inclusief koffie of thee, aanmelden via www.bibliotheeknijkerk.nl.

19 december 2019

Nijkerk

Muzikale Kerstquiz in de Bieb
14:00 Frieswijkstraat 99

In samenwerking met het NVVH-Vrouwennetwerk Nijkerk en UVV Nijkerk Kerst staat weer voor de deur. Dit betekent dat iedereen weer kerstmuziek kan luisteren: van All I want for Christmas tot Flappie. Iedereen viert kerst op zijn eigen manier, met zijn eigen liedjes. Met deze quiz kunnen deelnemers erachter welk kerstnummer zij zijn. De winnaar ontvangt een leuke prijs. De toegang is gratis, aanmelden via de website www.bibliotheeknijkerk.nl.

Hoevelaken

Bloemschikworkshop vogelvoederhuisje maken (foto)
19:30 Hogebrinkerweg 45

De herfst is alweer in aantocht: een gelegenheid om een decoratief vogelvoederhuisje te komen maken tijdens de Groei en Bloei-workshop bij Vera de Boer in haar werkplaats. Er staat een voorbeeldstuk klaar ter inspiratie. Een scherp mesje, draadtang, snoeischaar en iets voor het vervoer meenemen is wel nodig. Kosten voor niet-leden 26,50 euro, inclusief koffie of thee. Aanmelden: bloemschikkenbijgroeienbloei@gmail.com of tel. 06-40903656.

20 december 2019

Nijkerk

Workshop kerstkaarsen maken
9:30 Frieswijkstraat 99

Een eigen kerstkaars maken kan bij de bibliotheek. In samenwerking met het Oude Ambachten Atelier organiseren zij twee workshops kerstkaars maken. Een deelnemer begint met een gewone kaars. Deze gaat hij of zij omvormen tot een kerstboom. De workshop duurt 2,5 uur en kost 7,50 euro per deelnemer. Aanmelden via de website www.bibliotheeknijkerk.nl.

Hoevelaken

Sneeuwpop schilderen op steigerhout
10:00 Meerveldlaan 22

Een samenwerking tussen de Bibliotheek Nijkerk en Confetti & meer: een creatieve workshop voor volwassenen in kerstsfeer. In deze workshop gaan deelnemers sneeuwpoppen schilderen op een steigerhoutenplank. De plank zal ongeveer 90 centimeter hoog zijn. Kosten: 15 euro inclusief koffie of thee, aanmelden via www.bibliotheekhoevelaken.nl.

21 december 2019

Nijkerk

Dag van de Bieb
10:00 Frieswijkstraat 99

Om Dag van de Bieb te vieren organiseren zij allerlei activiteiten. Voor leden die zich op deze dag aanmelden is er een leuk presentje, maar ook voor de trouwe leden is er een verrassing. Bieb Nijkerk: Er is muziek van Falco, koffie en wat lekkers. Voor de kinderen is er een workshop Pixelhobby tussen 10.00 en 12.30 uur (2,50 euro). Iedereen kan gewoon binnenlopen. In Hoevelaken kunnen de kinderen gratis geschminkt worden tussen 10.00 en 12.30 uur. Verder is er een optreden door Adriaan Schipper tussen 10.00 en 12.00 uur.

'Lessons and Carols', in De Fontein (foto)
20:15 ds. Kuypersstraat 2

In 'De Fontein' wordt een kerstviering in de Engelse traditie uitgevoerd. De volgorde van instrumentale muziek, koorzang, samenzang en lezingen is afgeleid van de liturgie van de 'evensong'. Uitvoerenden zijn een projectkoor onder leiding van Bart Nitrauw, Han van IJcken en Christiaan Drost (orgel) en Bert Goedhart (voorlezer). De uitvoering begint om 20.15 uur. De kerkzaal is om kwart voor acht open. Na afloop is er een collecte ter dekking van de kosten.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie