Afbeelding
WAD Live

Dit is er de komende week te doen in de gemeente Nijkerk

26 februari 2020 om 12:39 Activiteiten

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

27 februari 2020

Nijkerk

Workshop slijm maken
11:30 Frieswijkstraat 99

Creatief de handen vies maken door eigen slijm te maken; iedereen van 6 tot 12 jaar jaar is welkom.

Workshop Pixelhobby (foto)
13:00 Frieswijkstraat 99

Op een kunststof ondergrond maken deelnemers in deze workshop met verschillende kleuren pixels iedere afbeelding na. Een pixel is een kunststof vierkantje met een opening aan de onderkant, die op een kunststof basisplaat met kleine nopjes geplaatst kan worden. Goed voor de fijne motoriek; een creatieve workshop voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

Nijkerkerveen

Film: The Biggest Little Farm
19:30 Van Noortstraat 36

In 2011 lieten de awardwinnende cameraman en filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. De film toont een eerlijk, hoopvol en soms aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land in Californië om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. John filmde zelf zeven jaar lang hoe zij telkens weer voor nieuwe uitdagingen kwamen te staan.

28 februari 2020

Hoevelaken

Workshop Pixelhobby (foto)
10:00 Meerveldlaan 22
Zie 27 februari, Nijkerk.

Workshop 'Foam clay'
11:30 Meerveldlaan 22

Een workshop waarin kinderen een eigen uil op een boomstam maken met foam clay. Foam clay is een kleisoort dat bestaat uit hele kleine balletjes. Doordat de klei heel soepel is en plakt, is het heel makkelijk om de klei op verschillende materialen te plakken. Doordat de foam clay al op de ondergrond plakt, is geen lijm nodig. Van foam clay krijg je geen vieze handen en het is ook niet zo'n geknoei zoals met gewone klei. Het hoeft ook niet in de oven, want het is zelfhardend na ongeveer één tot drie dagen. Voor kinderen van 6-12 jaar.

Workshop slijm maken
13:00 Meerveldlaan 22

Zie 27 februari, Nijkerk.

Film: Snuf de hond in oorlogstijd
17:00 Sportweg 2
5
Film Snuf de hond in oorlogstijd in filmcafé De Kopperhof. Een familie-avond met als thema bevrijding. Na een gezamenlijke eenvoudige maaltijd kijken bezoekers de film. Tiener Tom, na een traumatiserende ervaring bij de bombardementen in Rotterdam, komt bij familie in Friesland te wonen. Om beter te kunnen wennen krijgt hij een puppy van een Duitse herder, Snuf. Een familiefilm gericht op het jonge publiek over oorlog en bevrijding. Geïnspireerd op de boeken van Piet Prins, geregisseerd door Steven de Jong, bekend van de oer- Hollandse films zoals 'de Kameleon' en 'de Scheepsjongens van de bonte koe' Planning: 17.00 tot 18.00 eenvoudige maaltijd en om 18.00 uur de film. De kosten zijn 7 euro per persoon.

29 februari 2020

Nijkerk

Mossenexcursie
13:30-17:00, Van der Meerstraat 36

Een mossenexcursie langs een aantal interessante biotopen in de omgeving van Nijkerk. Mossen zijn groene plantjes zonder wortels die zich vermenigvuldigen middels sporen. In maart, wanneer gewone planten net beginnen te groeien, zijn mossen al druk bezig met de aanmaak van sporen voor de voortplanting. En door de zachte winter zullen de mossen dit jaar nog eerder hiermee beginnen. Juist dan, en wanneer de vochtigheid nog groot is, zijn mossen op zijn mooist. Door de loep kijkend gaat er een andere wereld open. Deelnemers worden geadviseerd laarzen aan te trekken en indien mogelijk een loep mee te nemen. De excursie is gratis, aanmelden via plantenwerkgroep@ivn-nijkerk.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer.

2 maart 2020

Nijkerk

Informatiebijeenkomst nieuwe donorwet
19:00~20:30 Frieswijkstraat 99

Op 1 juli gaat de nieuwe donorwet in. Alle mensen van 18 jaar en ouder die ingeschreven zijn in een Nederlandse gemeente, komen dan in het Donorregister. Hierin staat of iemand na zijn dood orgaan- en weefseldonor wil zijn. Iedereen die na 1 juli geen keuze invult, komt in het donorregister met de vermelding 'geen bezwaar tegen orgaandonatie'. Deze bijeenkomst geeft informatie over die nieuwe wet: over wat orgaan- en weefseldonatie is en hoe een keuze is aan te passen. De bijeenkomst duurt circa anderhalf uur, is gratis, en bedoeld voor mensen van 60 jaar en ouder. Aanmelden is nodig en kan via de bibliotheek.

3 maart 2020

Nijkerk

Overstappen naar Windows 10
13:30-15:00 Frieswijkstraat 99

SeniorWeb Nijkerk kan mensen helpen die er tegenop zien om over te stappen naar Windows10. Microsoft is gestopt met de ondersteuning van Windows 7. Het is het verstandig om spoedig over te stappen naar Windows 10. Voor informatie of aanmelden voor hulp is er het digitale spreekuur van SeniorWeb Nijkerk in de bibliotheek of: www.seniorwebnijkerk.nl.

4 maart 2020

Nijkerk

Start van uitdagingsgroepen (foto)
15:00 Havenstraat 42

'Hoogbegaafd Uitgedaagd' gaat 'uitdagingsgroepen' geven voor speciaal voor (hoog)begaafde kinderen. Kinderen die op zoek zijn naar meer uitdaging, houden van nieuwe informatie opdoen, slimme spellen spelen en proefjes doen. Deze uitdagingsgroep is geschikt voor kinderen van 10 tot 12 jaar, waarvan ouders denken of weten dat ze (hoog)begaafd zijn en die op zoek zijn naar aansluiting met ontwikkelingsgelijken en meer cognitieve uitdaging. De groepen zijn klein (zo'n vier tot zes kinderen), zodat begeleiding op maat mogelijk is.

Nijkerk

Film: Downton Abbey
19:30 Frieswijkstraat 99

Na de succesvolle TV-serie zien bezoekers van de bibliotheek het wel en wee van de de Britse familie Crawley en hun bedienden terug in de verfilming van de Britse serie. Het kostuumdrama speelt zich af rond 1920-1930. Er komt een brief van Buckingham Palace op het landhuis Downton Abbey. Koning George V en zijn vrouw Mary willen tijdens hun tour door Yorkshire de lunch en het diner gebruiken op het landgoed. De hofdienaren komen langs om het bezoek voor te bereiden. Het gaat al snel schuren tussen de twee culturen. Zoveel nieuw personeel zorgt voor schandaal, romantiek en intriges.

5 maart 2020

Nijkerkerveen

Film Wad: overleven op de grens van water
19:30 Van Noortstraat 36

'Wad' is de eerste Nederlandse natuurfilm over de Waddenzee als werelderfgoed, geregisseerd door filmmaker Ruben Smit (onder andere de Nieuwe Wildernis). Alle dieren, met eb en vloed en droogvallend wad, weersomstandigheden en seizoenen in één adembenemende film. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera's.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie