Gflex helpt ondernemers last-minute AVG-klaar te zijn!

9 mei 2018 om 07:56 Nieuws Deel je nieuws

Voor veel ondernemers is het maar abacadabra en dat snapt Gflex uit Nijkerk. Het is ook een jungle van regels en wetten, die voor de een wel van toepassing zijn en voor de ander gelden ze weer niet. Daarom helpt Gflex ondernemers om er voor te zorgen dat zij voor 25 mei 2018 AVG-klaar zijn!

Minimale AVG-maatregelen

Als ondernemer bent u vanaf 25 mei 2018 zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van de persoonsgegevens die u of uw organisatie bewaart. Persoonsgegevens zijn alle gegevens waarmee u een persoon zou kunnen identificeren. Voorbeelden hiervan kunnen zijn; adresgegevens, ID-bewijzen, geboortedata, lichamelijke eigenschappen zoals lengte, kleur ogen en bijvoorbeeld kentekens.

Om er voor te zorgen dat deze data veilig zijn binnen uw organisatie adviseert Gflex de volgende minimale maatregelen door te voeren;

1. Zorg voor een professionele virusscanner! Een gratis virusscanner is niet genoeg, deze maakt uw computer traag en is niet bestand tegen encryptie virussen.

2. Gebruik voor apparaten die vaak het bedrijf verlaten, denk hierbij aan laptops, een encryptie programma zoals BitLocker. Zo is data altijd beschermd met een pincode. BitLocker zit standaard bij Windows 10 Pro.

3. Maak altijd een back-up van data. Goedkope back-up diensten bieden vaak geen versiebeheer. Hiermee is data ook echt weg als u het per ongeluk verwijderd. 1 op de 3 gevallen van dataverlies is per ongeluk verwijderd.

4. Zorg voor een SSL-certificaat op uw website. Zo zijn gegevens die ingevuld worden in contactformulieren of webshops, altijd beveiligd.

Gratis Awareness Training!

Daarnaast is het aan te raden om een Awareness Training te doen. Zo creëert u binnen uw organisatie bewustwording van hoe hackers te werk gaan, hoe u nepmails kunt herkennen en waar u moet letten als u op gevoelige websites surft. Deze Awareness Training is geheel kosteloos aan te vragen bij Gflex.

Aanbevolen ICT-maatregelen

Daarnaast zijn er nog een aantal aanbevolen ICT-maatregelen. Met deze maatregelen kunt u aantonen dat u er alles aan gedaan heeft om persoonsgegevens binnen uw organisatie te beschermen. Hierbij moet u denken aan Wachtwoordbeheer, Tweevoudige Authenticatie, Monitoring, E-mail Certificaten en Pentesten.

Benieuwd hoe Gflex uw organisatie kan helpen om AVG-klaar te zijn vóór 25 mei? Neem dan contact op met Gerwin Eersen of Robert Kerssies via 088 781 00 00 of info@gflex.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie