Afbeelding
Pixabay

Geen extra woning op perceel nabij Van Dijkhuizenstraat

8 november 2022 om 16:00 Nieuwbouw

NIJKERKERVEEN Er komt definitief geen extra woning meer op het perceel nabij Van Dijkhuizenstraat in Nijkerkerveen. De woning zou moeten dienen als compensatie voor het slopen van voormalige agrarische gebouwen aan de Slichtenhorsterweg 41 in Nijkerk.

De komst van de woning leidde tot felle weerstand van omwonenden van het betreffende perceel. Dat was mede voor de gemeenteraad aanleiding het ontwerpbestemmingsplan voor de komst van de woning te verwerpen. Er waren, zo was de mening van de raad, te veel onduidelijkheden over het al dan niet goed toepassen van het functieveranderingsbeleid.

Inmiddels is door het college van burgemeester en wethouders een gesprek gevoerd met de initiatiefnemer. Hierbij is duidelijk geworden dat die het perceel en de sloopmeters heeft overgedragen aan een andere partij. De sloopmeters gaan te koop worden aangeboden. De bouw van de extra woning is tevens van tafel.

Door de gemeente is in afstemming met wethouder Esther Heutink-Wenderich een evaluatie gehouden rond de gang van zaken om zo uit de kwestie lering te trekken en een herhaling in de toekomst te vermijden. Uitkomst is dat de raad in bepaalde gevallen eerder geïnformeerd moet worden. In situaties waarbij een plan voorligt waarmee de uitspraak van de rechter moet worden gerepareerd of bijvoorbeeld tussentijd sprake is van een wijziging van beleid gaat de raad door middel van een raadsinformatiebrief geïnformeerd worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie