Afbeelding
Pixabay.com

Extra woning aan de Van Dijkhuizenstraat in Nijkerkerveen

16 juli 2021 om 15:30 Nieuwbouw

NIJKERKERVEEN Aan de Van Dijkhuizenstraat in Nijkerkerveen mag een extra woning worden gebouwd. Het college van burgemeester en wethouders is in principe bereid hieraan mee te werken.

De bouw is in strijd met het geldende bestemmingsplan dat hiervoor moet worden aangepast. Volgens wethouder Wim Oosterwijk gaat het om een perceel met een grote achtertuin. Hierin kan gemakkelijk de woning worden gerealiseerd. Gedeeltelijk is er ook sprake van mantelzorg, omdat hier een echtpaar woont dat in de huishouding wordt ondersteund door hun dochter. Die heeft echter ook behoefte aan een plek voor zichzelf.

Door de bouw van 24 woningen is het perceel binnen de bebouwing komen te liggen, waar voorheen een uitzicht bestond op de weilanden. Dat maakt ook dat nu medewerking aan het verzoek kan worden verleend. Het verzoek brengt tevens mee dat het huidige fietspad ter hoogte van het perceel kan worden verbreed. De aanvragers van het verzoek leveren hiervoor een deel van hun grond in. Ook is het perceel voldoende groot om aan de gestelde parkeernormen te kunnen voldoen.

door Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie