Afbeelding
pixabay

Nieuwe woning op perceel van jachthut in Nijkerkerveen

4 oktober 2021 om 12:10 Politiek

NIJKERKERVEEN De jachthut aan de Van Dijkhuizenstraat in Nijkerkerveen krijgt een bestemming als schuur. Dat is vastgelegd in een ontwerpbestemmingsplan dat door de gemeente ter inzage wordt gelegd. De jachthut had een gedoogvergunning die afloopt in 2028.

De wijziging maakt onderdeel uit van het plan om een woning te bouwen op het perceel waarop de jachthut staat. Voorwaarde is dat het perceel wordt ontsloten via het pad dat tevens voor het perceel Van Dijkhuizenstraat 8 loopt. De initiatiefnemer moet hierover afspraken met de eigenaar van dit pad maken om overlast door medegebruik te voorkomen.

FRUITGAARD Naast de nieuwe bestemming van de jachthut en de bouw van de woning voorziet het plan in een fruitgaard die ook dienst kan doen als (schapen)weide en de komst van een nieuw woonerf. De bouw van de woning wordt mogelijk gemaakt door de inzet van duizend vierkante meter aan sloopmeters op het perceel Slichtenhorsterweg 41 in Nijkerk.

BEZWAAR Aangegeven wordt dat met de directe buren van nummer 8 regelmatig contact is geweest, mede door de verantwoordelijke wethouder. De buren zijn geen voorstander van het initiatief en de verwachting van het college van burgemeester en wethouders is dan ook dat zij een zienswijze (bezwaar) tegen het ontwerp bestemmingsplan gaan indienen.

Door Wijnand Kooijmans

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie