Afbeelding
Google Maps

Nijkerkse Kippeboertje mag niet verhuizen op eigen terrein

22 januari 2019 om 07:12 lokaal

NIJKERKERVEEN Het Nijkerkse Kippeboertje mag zijn bedrijf niet verplaatsen naar de andere zijde van zijn perceel, aan de Van Dijkhuizenstraat in Nijkerkerveen.

Wijnand Kooijmans

Als gevolg van een grondruil voor de uitbreiding van de begraafplaats heeft eigenaar Worst een perceel in eigendom gekregen aan de oostzijde van zijn bedrijfsterrein. Op grond van het geldende bestemmingsplan mag hij hier een extra bedrijfshal bouwen van vierhonderd vierkante meter. Wel moet die bedrijfshal in het groen worden ingepast.

WESTELIJKE ZIJDE Worst ziet echter zijn extra bebouwingsmogelijkheden graag verplaatst worden naar de westelijke zijde van zijn terrein. Vooral omdat de aanwezigheid van de bedrijfshal op de geplande locatie de manoeuvreerruimte voor vrachtauto's beperkt.

WONINGEN Eén van de argumenten om niet mee te werken, is dat hierdoor de bedrijfsbestemming dichter bij de naastgelegen woningen komt te liggen. Bovendien wordt bij toestemming de contour van het gehele bedrijf uitgebreid. In het verleden is al eens gekeken of woningbouw op deze locatie mogelijk is. Het bedrijf zou dan worden verplaatst naar bedrijventerrein De Flier.

VOORKEUR Destijds was deze optie niet haalbaar voor het kippenboertje. Het college van burgemeester en wethouders zegt dat deze optie echter nog steeds de voorkeur heeft ten opzichte van behoud of uitbreiding van de bedrijfsbestemming.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie