Afbeelding
Archief BDUmedia

32 Nieuwe woningen in centrum Nijkerkerveen

12 september 2019 om 14:01 Nieuwbouw

NIJKERKERVEEN Het ontwerpbestemmingsplan voor woningbouw in het centrum van Nijkerkerveen wordt vanaf 19 september ter inzage gelegd door de gemeente Nijkerk.

Wijnand Kooijmans

Het gaat om de invulling van de voormalige locaties van de Van Rootselaarschool en de muziekvereniging Concordia. Deze komen door de bouw van het voorzieningencluster Nijkerkerveen per begin 2020 leeg. Het plan biedt ruimte voor de bouw van 32 woningen.

Op het terrein van Concordia zijn acht rij- en hoekwoningen voorzien van twee lagen met een kap. Het betreft koopwoningen. Op de locatie van de Van Rootselaarschool komt een appartementengebouw van twee lagen met een bewoonbare kap. Hierin moeten twintig appartementen komen voor senioren. De woningen gaan verhuurd worden door de Woningstichting Nijkerk. Ook worden op deze locatie twee-onder-een kap koopwoningen gerealiseerd.

Over de plannen wordt maandag 23 september een inloopbijeenkomst gehouden tussen 17.00 uur en 19.00 uur in het huidige pand van de muziekvereniging Concordia. Gedurende de zes weken dat het plan ter inzage ligt kunnen zienswijzen worden ingediend. Na ingebruikname van het voorzieningencluster worden de genoemde panden gesloopt. Medio 2020 kan dan met de nieuwbouw worden begonnen.

Paul Nolens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie