Afbeelding
Aalt Guliker

Harry Hamstra Cup onlosmakelijk verbonden met Vrienden van Meander

9 juli 2022 om 08:00 Evenementen

NIJKERK De Harry Hamstra Cup speelt een prominente rol in de voorbereiding van de top voetbalclubs uit de regio. Op 29 en 30 juli en 2 en 6 augustus spelen de tweede divisieclubs IJsselmeervogels, Spakenburg en Kozakken Boys met derde divisionisten DVS’33 Ermelo, vv DOVO en v.v. Sparta Nijkerk om de prestigieuze titel van de Harry Hamstra Cup. Naast het sportieve aspect, is er aandacht voor  maatschappelijke aspect. De Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum is onlosmakelijk verbonden met de Harry Hamstra Cup en daar zijn ze erg blij om.

De Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum zet zich tien jaar in om het verblijf van patiënten en hun naasten in Meander Medisch Centrum zo prettig én comfortabel mogelijk te maken. Met financiële steun van velen realiseert de Vrienden van Meander projecten binnen de thema’s Oncologie, Prettig Verblijf, Ziekenhuis van Morgen en Zorg voor Ouderen. Vorig jaar is hier een vijfde thema aan toegevoegd namelijk wetenschappelijk onderzoek.

,,Wij zijn er trots op dat we al een aantal jaar het goede doel van de Harry Hamstra Cup zijn. Een feest om hier in augustus bij te mogen zijn en geweldig om de betrokkenheid van alle deelnemende clubs te zien”, aldus Danielle Heere van de Vrienden van Meander. ,,Met het geweldige bedrag dat ieder jaar wordt geschonken hebben we al heel veel mooie projecten kunnen realiseren. Projecten zoals bijvoorbeeld de koppelbedden en de natuurwanden op de dagbehandeling oncologie.”

Een feest om hier in augustus bij te mogen zijn

KOPPELBEDDEN Inmiddels is de aanschaf van twee koppelbedden in gang gezet. Zo wordt in een ziekenhuiskamer een fijne plek gecreëerd voor de patiënten en hun naasten. Een koppelbed is een speciaal gemaakt bedframe met een matras dat precies aansluit op een ziekenhuisbed. Op deze manier kunnen patiënt en dierbare toch zo dicht mogelijk bij elkaar zijn.

NATUURWANDEN Op de dagbehandeling oncologie op de zevende etage staan vijf behandelcarrousels met ieder vier (behandel)plekken. ,,Op sommige behandelplekken is er uitzicht naar buiten, veel plekken kijken naar een (blinde) wand. Hier hebben we hele bijzondere natuurwanden kunnen maken die eruit zien als echte ramen met zicht op prachtige natuur.”

,,Voor 2022 staat er ook weer een mooi project op ons verlanglijstje om gerealiseerd te worden. Een apparaat dat speciale hand en voetkoeling biedt tijdens bepaalde chemokuren. Met zo’n apparaat kunnen we patiënten koudetherapie aanbieden. Door kou trekken bloedvaten samen waardoor er minder zenuwbeschadigingen optreden en patiënten zo min mogelijk klachten ervaren.”

HARRY HAMSTRA CUP Daarmee is duidelijk dat de Stichting goed werk ondersteunt en niet voor niets kan rekenen op de aandacht door en bijdrage vanuit de Harry Hamstra Cup. ,,Reden genoeg om eind juli en/of begin augustus één of meerdere wedstrijden te bezoeken in Bunschoten-Spakenburg, Veenendaal of Werkendam met de finaledag op De Ebbenhorst in Nijkerk”, aldus de organisatie van de cup. Voor 5,00 euro kunnen alle wedstrijden worden bezocht én doen bezoekers meteen mee aan een verloting met diverse prijzen. 

advertentie
advertentie