Afbeelding
Pixabay

Het groot Nijkerks Dictee vindt plaats op 2 juni

5 april 2022 om 12:06 Activiteiten

NIJKERK Rotary Nijkerk organiseert voor de zesde keer het groot Nijkerks Dictee, deze keer vanuit de locatie van Aeres VMBO & MBO aan de Luxoolseweg 1 in Nijkerk. Op donderdag 2 juni zullen de deelnemers strijden om het beste taalgevoel en de inmiddels felbegeerde beker. Wie het dictee gaat voorlezen blijft nog even een verrassing.

De zaal gaat open om 18.45 uur, zodat de deelnemers zich kunnen registreren. Deelnemers dienen een aantoonbare binding te hebben met de gemeente Nijkerk (Hoevelaken, Nijkerkerveen of Nijkerk) zoals wonen, werken of er geboren zijn. Om 20.30 uur start het dictee dat door voormalig stadsdichter Bert Jurling wordt geschreven. Tussen 21.30 en 22.30 zal, tijdens het nauwkeurig nakijken, een gezellig intermezzo plaatsvinden waarbij deelnemers kunnen meedoen aan een verloting. Om 22.30 uur worden de winnaars bekend gemaakt. 

COMPETITIE Deelnemers kunnen meedoen met de individuele competitie of met de bedrijvencompetitie (teams van maximaal drie personen). Bij de bedrijvencompetitie krijgen teams de gelegenheid om een bedrijf te promoten, door middel van kleding of het plaatsen van een eigen banner. Van de drie teamleden tellen de beste twee scores mee voor de einduitslag. Ook scholen, clubs of verenigingen kunnen zich hiervoor aanmelden. 

INSCHRIJVEN De kosten voor de individuele competitie bedragen 15,00 euro per persoon, te voldoen op de avond zelf. Er is een pinautomaat aanwezig. Voor de bedrijvencompetitie geldt een inschrijftarief van 75,00 euro per team (inclusief eigen reclamemogelijkheid). Aanmelden kan door een mail te sturen naar dictee@rotarynijkerk.nl. Iedereen kan meedoen. De opbrengst wordt verdeeld onder een aantal goede doelen het komende jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie