Het groot Nijkerks Dictee is terug

11 april 2018 om 11:00 lokaal

NIJKERK Rotary Nijkerk organiseert voor de vijfde keer het groot Nijkerks Dictee, dit keer in de aula van Aeres (V)MBO Nijkerk aan de Luxoolseweg. Op donderdag 17 mei zullen de deelnemers strijden om het beste taalgevoel en de beker. Wie het dictee gaat voorlezen, blijft nog even een verrassing, maar dat het weer een mooie tekst wordt staat al vast. Wie bindt de strijd aan met de winnaars van de vorige editie: Hugo Scherff (individueel) en Boekhandel Roodbeen (bedrijvencompetitie)?

De zaal gaat open om 18.45 uur, zodat de deelnemers zich kunnen registreren onder het genot van een kop koffie. Een deelnemer dient een aantoonbare binding te hebben met de gemeente Nijkerk zoals wonen, werken of er geboren zijn. Om 19.30 uur starten ze met het dictee. Na het dictee zal een gezellig intermezzo plaatsvinden waarbij iedereen tevens aan een leuke verloting kan meedoen. Tussen 22.00 en 22.30 uur worden de winnaars bekend gemaakt. Ook wordt het dictee nog besproken en gaan deelnemers weer wat wijzer naar huis.

Geïnteresseerden kunnen op twee manieren meedoen met het dictee: met de individuele competitie of met de bedrijvencompetitie (teams van maximaal drie personen). Bij de bedrijvencompetitie mag het bedrijf opvallend worden gepromoot, door middel van kleding, een logo in beeld op een groot scherm of het plaatsen van een eigen banner. Van de drie teamleden tellen de beste twee scores mee voor de einduitslag. Overigens kunnen ook clubs of verenigingen zich hiervoor aanmelden.

De kosten zijn voor de individuele competitie 10 euro per persoon, te voldoen op de avond zelf. Er is een pin aanwezig. Voor de bedrijvencompetitie geldt een inschrijftarief van 75 euro per team (inclusief reclamemogelijkheid), dat eventueel ook met een factuur betaald kan worden. Aanmelden kan via dictee@rotarynijkerk.nl.

Deelnemen voor het goede doel wordt ook zeer gewaardeerd. Dit jaar wordt geld opgehaald voor onder andere de 'leesmoeders' van de bibliotheek: De VoorleesExpress. Deze vrijwilligers gaan twintig weken lang eenmaal per week een uur voorlezen in gezinnen met kinderen van 2 tpt 8 jaar oud. De Bibliotheek vindt voorlezen belangrijk voor taalontwikkeling en het verkleinen van taalachterstand.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie