Afbeelding
Groot Nijkerks Dictee

Groot Nijkerks Dictee dit jaar in Nijkerkerveen

2 maart 2020 om 19:35 Activiteiten

NIJKERK Rotary Nijkerk houdt voor de zesde keer het groot Nijkerks Dictee, dit keer vanuit 't Veense Hart aan de Van Noorstraat 36 in Nijkerkerveen. Op woensdag 15 april zullen de deelnemers strijden om het beste taalgevoel én de beker. De winnaars van de vorige editie, Christien Meiling (categorie individueel) en combi-team van Museum Nijkerk/HLG (categorie teams), zijn ook dit jaar van de partij om hun titel te verdedigen.

De zaal gaat open om 18.45 uur, zodat de deelnemers zich kunnen registreren onder het genot van een kop koffie. Deelnemer dienen een aantoonbare binding te hebben met de gemeente Nijkerk (= Hoevelaken, Nijkerkerveen of Nijkerk) zoals wonen, werken of er geboren zijn. Om 19.30 uur start het dictee dat door stadsdichter Bert Jurling wordt geschreven met als thema: 75 jaar vrijheid. Tussen 21.30 en 22.30 zal, tijdens het nakijken, een intermezzo plaatsvinden waarbij tevens een verloting gehouden wordt. Om 22.30 uur worden de winnaars bekend gemaakt. Ook wordt het dictee nog besproken (alleen de scores van winnaars worden bekend gemaakt).

MEEDOEN Meedoen aan het dictee kan op twee manieren: met de individuele competitie of met de bedrijvencompetitie (teams van maximaal drie personen). Van de drie teamleden tellen de beste twee scores mee voor de einduitslag. Overigens kunnen ook scholen, clubs of verenigingen zich hiervoor aanmelden.

De kosten zijn voor de individuele competitie 12,50 euro per persoon, te voldoen op de avond zelf. Er is een pin aanwezig. Voor de bedrijvencompetitie geldt een inschrijftarief van 75 euro per team (inclusief eigen reclamemogelijkheid), waarvoor desgewenst een factuur verstuurd wordt. Aanmelden kan door te mailen naar dictee@rotarynijkerk.nl. Na inschrijving volgt een bevestiging.

GOEDE DOEL Deelnemers die niet willen meedoen voor de te winnen beker en de eeuwige roem kunnen meedoen voor het goede doel. Dit jaar wordt geld opgehaald voor een update van de projectkist Vergeten Oorlog, die met de bibliotheek Nijkerk is ontwikkeld voor het basisonderwijs. Omdat het in 2020 75 jaar geleden is dat de Tweede Wereldoorlog is afgelopen, wordt de update ook breder dan alleen oorlog en bevrijding en gaat het ook over vrijheid, democratie en vluchtelingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie