De flyer voor het Groot Nijkerks Dictee.
De flyer voor het Groot Nijkerks Dictee. Rotary Club Nijkerk

Het groot Nijkerks Dictee vindt dit jaar plaats op 2 juni 2022

4 april 2022 om 16:56 Lokaal Deel je nieuws

Rotary Nijkerk organiseert voor de zesde keer dit taalevenement, dit keer vanuit de prachtige locatie van Aeres VMBO & MBO aan de Luxoolseweg 1 in Nijkerk. Op donderdag 2 juni zullen de deelnemers strijden om het beste taalgevoel én de inmiddels felbegeerde beker. Wie het dictee gaat voorlezen blijft nog even een verrassing, maar dat het weer een mooie tekst wordt staat al vast. Wie bindt de strijd aan met de winnaars van de vorige editie: Christien Meiling (categorie individueel) en combi-team van Museum Nijkerk/ HLG (categorie bedrijvencompetitie)?

Programma

De zaal gaat open om 18.45 uur, zodat de deelnemers zich kunnen registreren onder het genot van een kop koffie. Als deelnemer dient u een aantoonbare binding te hebben met de gemeente Nijkerk (= Hoevelaken, Nijkerkerveen of Nijkerk) zoals wonen, werken of er geboren zijn. Om 20.30 uur starten we met het dictee dat door voormalig stadsdichter Bert Jurling wordt geschreven. Tussen 21.30 en 22.30 zal, tijdens het nauwkeurig nakijken, een gezellig intermezzo plaatsvinden waarbij u tevens aan een leuke verloting kunt meedoen. Om 22.30 uur worden de winnaars bekend gemaakt. Ook wordt het dictee nog besproken (alleen de scores van winnaars worden bekend gemaakt) en gaat u zeker weten weer wat wijzer naar huis.

Hoe meedoen?

U kunt op twee manieren meedoen met het dictee: met de individuele competitie of met de bedrijvencompetitie (teams van max 3 personen). Bij de bedrijvencompetitie krijgt u de gelegenheid om uw bedrijf te promoten, door middel van kleding of het plaatsen van een eigen banner. Van de 3 teamleden tellen de beste twee scores mee voor de einduitslag. Overigens kunnen ook scholen, clubs of verenigingen zich hiervoor aanmelden! 

De kosten zijn voor de individuele competitie €15,- per persoon, te voldoen op de avond zelf. Er is een pin aanwezig. Voor de bedrijvencompetitie geldt een inschrijftarief van €75,- per team (incl eigen reclamemogelijkheid), waarvoor u desgewenst een factuur ontvangt. Wilt u meedoen, stuur dan een mail naar dictee@rotarynijkerk.nl. U ontvangt na inschrijving een bevestiging. 

Goede doel

Iedereen kan meedoen! Wilt u niet meedoen voor de te winnen beker en de eeuwige roem, dan wordt uw deelname voor het goede doel ook zeer gewaardeerd. De opbrengst wordt verdeeld onder een aantal goede doelen het komende jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie