Afbeelding
Rotary Nijkerk

Groot Nijkerks Dictee brengt ruim 2000 euro op

18 mei 2018 om 09:38 lokaal

NIJKERK Rotary Nijkerk kijkt terug op een geslaagd evenement met een mooie opbrengst voor het goede doel van de avond: de VoorleesExpress van de Bibliotheek. Na een vermakelijke en gezellige avond, met een volle zaal, werd het nog even heel spannend. Bij de individuele deelnemers moesten twee zussen, met beide maar zes fouten, het in een shoot-out tegen elkaar opnemen. Uiteindelijk won Christien Meiling de beker.

Bij de teams was het iets minder spannend en won het combi-team van Museum Nijkerk en Hoogeveen-Luigjes het van de rest met een ruime voorsprong. Ze hadden slechts 23 fouten. Merit Roodbeen, die vorige editie ook met haar team won, had toevalligerwijs ook maar 6 fouten, net als de individuele winnaars. Andere teams die meededen en het zeker niet slecht hadden gedaan, waren Lions Nijkerk en Aeres met maar liefst twee teams.

SPONSORS „Deze avond had nooit zo uit kunnen pakken zonder onze sponsors en partners", aldus Jan Lanting die de organisatie vanuit de Rotary coördineerde. „In de eerste plaats de schrijver van het dictee, onze stadsdichter Bert Jurling en voorlezer Lex Harding, maar ook de sponsors van de leuke prijzen voor de verloting, Aeres voor de gastvrijheid, het team dat de dictees mocht nakijken en natuurlijk de jury".

VERDUBBELEN Tot slot kwam Stichting Weeshuis nog met de verrassing om het opgehaalde bedrag te verdubbelen, waardoor de totale opbrengst over de 2000 euro kwam.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie