Afbeelding
Pixabay

Dames Flevo behalen monsterzege in Wageningen

26 maart 2023 om 16:24 Waterpolo

NIJKERK Afgelopen zaterdag mochten de Nijkerkse dames afreizen naar Wageningen om het op te nemen tegen het tweede damesteam van de Rijn. De thuiswedstrijd werd overtuigend gewonnen door Flevo met maar liefst 10-5. De Rijn heeft in de competitie wisselende uitslagen laten zien en met maar liefst 13 speelsters waren zij in Sportfondsenbad de Bongerd gebrand voor de winst.

De thuiswedstrijd werd voornamelijk gewonnen door het tactische inzicht van Flevo en de snelheid in het team. Dezelfde tactiek werd nu in Wageningen ook ingezet. Vera Molan mocht het spits afbijten en wist de eerste bal te veroveren en de eerste aanval in te zetten. De Rijn werd al helemaal wakker geschut toen Thalia Zwart na maar liefst 18 seconden het eerste doelpunt van de avond op het scorebord zette. Het was gelijk duidelijk dat Flevo de overhand had in de eerste periode. Lara van de Vliert, topspeelster uit de jeugd, zette haar fenomenale snelheid in en wist vlot daarna de 0-2 op het scorebord te zetten. De spirit zat erin voor de Nijkerkse dames de contra-aanvallen kwamen vlot en de dames wisten elkaar goed te vinden. Met twee doelpunten van Jette Bokkers, een 1-0 en een strafworp, sloten de dames de eerste periode af met een voorsprong van 1-4.

De tweede periode begon overtuigend voor het thuisteam. Zij wisten tweemaal achter elkaar te scoren om zo de stand naar 3-4 te trekken. Het was weer de beurt aan Flevo om antwoord te geven. De Nijkerkse aanvallen werden goed opgezet, deze werden begonnen met het goede verdedigingswerk van Thalia Zwart, Miranda van de Vliert en natuurlijk vaste Keepster Melissa van der Horst. Vanuit achter kon Flevo meerdere goede aanvallen opzetten wat resulteerde in 4 doelpunten.

EUFORTISCHE STEMMING De dames waren al in een euforische stemming en ze waren pas op de helft van de wedstrijd. Het ‘doorgaan op andermans fouten’ werd goed gedaan door de Nijkerkse dames en de teamspirit was overal goed te merken in het veld. De tactiek van de Rijn werd goed ondermijnt door Flevo waardoor veel ballen werden onderschept. Na twee doelpunten door Flevo wist Jette Bokkers haar zesde doelpunt van de avond te maken door het halve bad over te zwemmen en de keepster de verkeerde kant op te sturen. Vera Molan en Leonie van Keulen pikte ook nog een doelpuntje mee door samen sterk aan te vallen en elkaar een doelpuntje te gunnen. Samenspel stond duidelijk centraal deze wedstrijd en iedereen kon hier goed op teren, wat resulteerde in een 4-13 voorsprong.

GROTE OVERWINNING De laatste periode was aangebroken en voor de vierde keer wist Vera Molan de bal te veroveren bij het opzwemmen. Zij wist zichzelf gelijk te belonen door in te starten en de bal van Lara van de Vliert aan te nemen en zo kon zij deze gelijk afmaken. Margrita Bolink stond deze wedstrijd bekend om haar fenomenale passen waar veel doelpunten uit waren gevallen, zij wist nog een doelpuntje mee te pakken door snel een manmeer situatie uit te spelen. Lara van de Vliert was misschien wel de grootste uitblinker deze wedstrijd en wist onder luid gejuich van het gehele team de eindstand te bepalen door een weergaloos schot te leveren om zo de wedstrijd af te sluiten met 6-16.

SAMENWERKING Een wedstrijd waar alles heeft gedraaid om een eigenschap waar de Nijkerkse dames goed in zijn: het samen doen. Trots en euforisch kwamen de dames het water uit om de drie welverdiende punten mee terug te nemen naar Nijkerk. De volgende wedstrijd moet nog even op zich wachten, deze zal pas op 15 april plaats vinden om 20.30 uur. Dan mogen de dames, in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, het opnemen tegen de Woelwaters uit Harderwijk.

Doelpunten Flevo: Jette Bokkers 6, Lara van de Vliert 5, Vera Molan 2, Leonie van Keulen, Thalia Zwart en Margrita Bolink allen 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie