Afbeelding
Pixabay

Flevo dames nemen revanche tegen de IJsselmeeuwen

6 maart 2023 om 10:30 Waterpolo

NIJKERK Na de afgelopen wedstrijd tegen de IJsselmeeuwen te hebben verloren, maakten de Flevo dames zich vol goede moed op voor een nieuwe pot. De spanning was duidelijk voelbaar bij de dames; ze moesten namelijk wederom tegen de IJsselmeeuwen spelen. 

De Flevo dames misten twee belangrijke schakels; Melissa van der Horst en Jette Bokkers. Gelukkig kwam er hulp van de jeugdspeelsters Nora Doornhof en Lara van de Vliert. Tevens was er een belangrijk primeur deze wedstrijd, de nieuwste aanwinst van de Flevo dames, Eva Schoon, mocht haar thuis debuut maken.

De dames startten de wedstrijd met volledige focus, de wil om te winnen was groter dan ooit. Het werd meteen duidelijk dat beide teams flink aan elkaar gewaagd waren. Beide teams lukte het in eerste instantie niet de aanval gunstig te voltooien. De Flevo dames bleven hun eigen spel sterk spelen en waren zuinig op de bal. Doordat de tegenstander het zogenoemde ‘zone’ speelde kreeg Miranda van de Vliert de kans om in te zwemmen, Charlotte van Hamersveld gaf een goede pass waardoor van de Vliert de bal over de keepster kon lobben. In de eerste periode vonden er ook nog twee uitsluitingen aan de kant van de Flevo dames plaats, maar gelukkig wist de tegenstander deze kansen niet te benutten.

LICHTE VOORSPRONG Met een lichte voorsprong gingen de dames de tweede periode in. Margrita Bolink, speelster en coach, was tevreden over het spel van de Dames, de boodschap was dan ook om zo door te gaan. Echter, mochten er wel meer in start acties worden gemaakt. De periode begon sterk voor de Flevo dames, van Hamersveld kwam vrij doorzwemmen, en doordat Vera Molan sterk speelde op de midvoorpositie plaatste ze de bal perfect op van Hamersveld, waardoor het tweede doelpunt voor de Flevo dames een feit was. Door het sterke keeperswerk van Nora Doornhof bleef het doelpuntensaldo voor de tegenstanders op nul.

De Flevo dames leken net iets sterker in de wedstrijd dan de tegenstander. Echter wist de tegenstander aan het eind van de derde periode toch een doelpunt te maken. Hierdoor werd de spanning weer teruggebracht, er was immers maar één doelpunt verschil.

ALLESBEPALEND In de vierde periode was het zaak dat de Flevo dames de wedstrijd mooi af zouden sluiten. Ondanks de twee uitsluitingen aan de kant van de Flevo dames, wisten de tegenstanders het net niet te vinden. Dit maakte dat de Flevo dames de wedstrijd afsloten met een keurige uitslag van 2-1 in het voordeel van Flevo. De Flevo dames waren euforisch over de winst. Om kans te blijven maken op het kampioenschap zijn de volgende wedstrijden allesbepalend. Zaterdag 11 maart mogen de Flevo dames aantreden tegen RZC/EZZ in Rheden om 17:00 uur.

Doelpunten: Miranda van de Vliert en Charlotte van Hamersveld (1)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie