Flevo dames winnen derby van Triton Putten

18 december 2022 om 19:34 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag mochten de Nijkerkse dames het opnemen tegen het Puttense Triton. Vaak is dit een beladen derby, Flevo hield het hoofd koel en had voorafgaande aan de wedstrijd goed de focus gelegd op het netjes verdedigen en wist hoe te anticiperen op het fysieke spel van Triton. Met de rentree van vaste keepster Melissa van der Horst gingen de dames te water. 

Het werd gelijk duidelijk dat de dames van Putten slecht op konden tegen de felle press van de dames van Flevo. Het ‘profiteren van onze snelheid’, aldus coach Ronald Bokkers. Zo begon Miranda van de Vliert al helemaal fel de wedstrijd en wist het eerste doelpunt op het scorebord te zetten door de bal op eigen helft te onderscheppen en de keepster te verrassen met een stootbal. Het zwemmen van de tegenstander, wat je eerder zou kunnen vergelijken met een rugbywedstrijd, werd al snel wat ruiger maar dat deerde Charlotte van Hamersveld niet. Zij wist vrij door te komen op de rechtervleugel en loeihard de bal om de oren van de keepster weten te schieten. 

Het was al vrij duidelijk dat de dames van Triton niet de enige tegenstander van de avond was, de scheidsrechters maakten er een harde partij van om het harde werken van de dames van Flevo niet te belonen en maakte er letterlijk een ‘fluit-wedstrijd’ van. De dames van Flevo moesten alert blijven en dynamischer gaan spelen door meer te gaan zwemmen. Maar helaas kwam er al snel een tegendoelpunt van Puttense kant. Van Hamersveld had hier een duidelijk antwoord op: zij wist haar tweede doelpunt van de avond te maken door de bal loeihard in de goal te schieten. 

Met een nauwe voorsprong van 3-1 gingen de dames de tweede helft van de wedstrijd in. De derde periode was het Triton Putten die de overhand had. Zij wisten het spel van Nijkerk van de leg te brengen en wisten de stand gelijk te maken.

Het was even terug bij af voor Flevo, het moest gebeuren in de laatste periode. Met oppeppende woorden van het gehele team en de ‘takkietakkie’ kreet die centraal staat voor de Nijkerkse dames begonnen zij de laatste periode. De spanning was om te snijden aan beide kanten, echter lag het geluk aan de Nijkerkse zijde. Miranda van de Vliert speelde een fenomenale wedstrijd en wist tal van ballen te onderscheppen. Jette Bokkers was ook alert en kon een sprintje trekken waardoor ze de pass van Van de Vliert goed kon ontvangen en over de keepster wist te gooien.Vera Molan liet ook nog van haar horen en wist vrij door te komen en schoot de bal bijna net zo snel als het licht in de rechter kruising. Onder luid gejuich werd het winnende doelpunt gevierd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie