Dames Flevo pakken wederom punten

Waterpolo Deel je nieuws

 De Flevo dames moesten deze week spelen tegen de IJsselmeeuwen uit Zutphen. Ze werden nu gecoacht door Norbert van der Glas, die de opdracht gaf tot hele pressing en gewoon lekker spelen.

De openingstreffer werd gemaakt door Jill van der Glas die de bal strak inschoot. Kort daarop volgde een tweede doelpunt, gemaakt door Linda van de Kraats die vanaf de 6 meter inliep en de bal netjes in het doel plaatste. Ook het volgende doelpunt werd door deze twee dames gemaakt: Van der Kraats gaf de bal via de zijkant op Van der Glas, die hem netjes intikte. Al snel na dit doelpunt volgde er een uitsluiting aan de kant van de IJsselmeeuwen, die goed werd benut door Van der Glas. Van der Glas bewees wederom haar waarde toen ze in de laatste minuut een bal lastig aangespeeld kreeg, maar deze omhoog tikte en alsnog in het doel wist te plaatsen. Zo eindigde de eerste periode in 5-0 voor Flevo.

De tweede periode kregen de dames het iets moeilijker door een slechte start: twee uitsluitingen aan de kant van Flevo, die de tegenstanders gelukkig niet wisten te benutten. Op de helft van de periode wist Jette Bokkers te scoren door met een stootbal in het net te plaatsen. Kort daarop werd er een strafworp uitgedeeld aan de Flevo dames, die Jette Bokkers in tweede instantie benutte. Zij maakte vervolgens nog een doelpunt door vanaf afstand met een mooi boogje de bal in het net te plaatsen. Aan het einde van deze periode scoorde de bezoekers hun eerste doelpunt. 

De derde periode begon met een uitsluiting aan de kant van de bezoekers waar Van der Kraats uit scoorde. Kort daarop kregen de dames Flevo weer een strafworp mee, die Van der Kraats in het doel plaatste. Na nog een aantal uitsluitingen aan beide kanten kwamen Thalia Zwart en Charlotte van Hamersveld in actie. In een 2-1 situatie wist Zwart de bal bij Van Hamersveld te krijgen, die de bal strak in de rechterhoek schoot. De derde periode werd zodoende afgesloten met 11-1.

In heb begin van de vierde periode benutte de bezoekers een overtal situatie. Zwart reageerde daarop door met een mooie draai de bal bij de tegenstander weg te houden, waarna ze deze feilloos inschoot. Hierna maakte van der Glas twee goals. In de slotfase van de wedstrijd werd er nog een strafworp uitgedeeld aan de Flevo dames, die nu door Leonie van Keulen werd ingeschoten, zo eindigde de wedstrijd in 15-2.

Doelpunten: Jill van der Glas (6), Linda van der Kraats en Jette Bokkers (3), Thalia Zwart, Charlotte van Hamersveld en Leonie van Keulen (1).

advertentie