Dames Flevo winnen ook tweede wedstrijd

6 oktober 2019 om 19:35 Waterpolo Deel je nieuws

Deze week waren de dames van De Eerste Kolk uit Genemuiden de tegenstander. Flevo werd deze week versterkt door Naomi Heimensen en jeugdspeelster Lara van de Vliert, die tevens haar debuut mocht maken.

De wedstrijd begon rommelig voor de dames. Doordat het bad erg smal, en ook nog voor de helft ondiep is werkte niet in het voordeel van Flevo. De thuisploeg scoorde het eerste doelpunt. Het was Linda van de Kraats 11 seconde later al een antwoord op te geven door de bal het doel in te tikken nadat Marjolein Berghuis deze goed voor had gegeven. Het spel was spannend, vooral nadat er 2 uitsluitingen waren aan Nijkerkse zijde. Hier werd ook uitgescoord. Hier had Jette Bokkers nog een reactie op door een vrije bal in het net te schieten, zo werd het (2-2).

Er moest veel meer worden gezwommen door de Nijkerkse dames. Ook moest er strakker worden verdedigd zodat er een snellere aanval op kon worden gezet. De eerste die hiernaar luisterde was Linda van de Kraats. Zij maakte haar tweede van de avond door de bal achter de keeper te tikken. Lara van de Vliert, dochter van speelster Miranda van de Vliert, wist ook vrij door te komen en de bal loeihard in de netten te schieten. Hierdoor kwamen de dames op een 2-4 voorsprong. 

De tweede periode was er strak verdedigd en dit was ook het doel van de derde periode. Ook moest er eerder geschakeld worden naar de aanval. Dit gebeurde in de derde part ook en kreeg Flevo al snel een strafworp mee die Jette Bokkers binnenschoot. Miranda van de Vliert wist later ook een bal nog in te tikken en Linda van de Kraats wist ook de bal met een overtalsituatie in te tikken die goed was voorgegeven. De scheids was niet zuinig met mensen naar de kant sturen en met nog een halve minuut op de klok wist Leonie van Keulen ook nog de bal in de korte hoek te schieten bij een overtal situatie.

De laatste periode stond in het teken van de wedstrijd netjes afmaken en de thuisploeg goed onder druk te zetten. Dit deden de dames van Flevo goed en konden vaak snelcounteren. Hierdoor wist Lara van de Vliert haar tweede doelpunt van de avond te maken en maakte ze een prima debut. De Eerste Kolk wist niet veel meer te doen dan van afstand te schieten, en dit was één keer succesvol. De laatste twee Nijkerkse goals kwamen van Leonie van Keulen, op de midvoorpositie en Jette Bokkers scoorde met nog 5 seconden te spelen via een boogbal. Eindstand 5-11 in het voordeel van Flevo.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie