Afbeelding
Peter van Veen

Flevo dames verliezen in Renkum: 8-5

13 maart 2023 om 08:08 Waterpolo

NIJKERK De dames van Flevo reisden zaterdag naar Renkum voor de wedstrijd tegen RZC/EZZ. De Nijkerkers waren al vaker naar Renkum geweest en wisten dat dit een lastige wedstrijd zou gaan worden. Het plan was dat de dames de tactiek gebruikten die ze altijd hadden, strakke press en rustig de bal naar voren krijgen. 

De eerste periode gingen ze met deze mentaliteit erin en door hard te knokken kreeg Charlotte Hamersveld de bal erin. Om de beurt wisten de twee teams telkens te scoren en sloot Miranda de periode af, doordat er een mooie pass vanuit achteren van Charlotte kwam hiermee maakte de dames het 2-2. Het verdedigen ging goed ondanks er niet alles gezien kon worden door de enigste scheids die we hadden. Ze moesten alleen nog voorzichtiger doen met de bal, zodat de tegenpartij geen contra kon maken en dat lukte even. De dames stonden weer voor doordat Jette Bokkers een mooie backhand maakte die langs de keeper vloog. 

CHAOS IN TWEEDE PERIODE

Er ontstond chaos tijdens de tweede periode en dit namen ze mee naar de derde periode waardoor ze deze afsloten met 5-3. Het was nog niet afgelopen ze konden nog met de winst naar huis gaan, want met 5-3 kan er nog van alles gebeuren. Een strakke press hadden ze dus het team moest in de aanval zuiniger met de bal doen. 

Sterspeelster Eva Schoon kwam deze vierde periode er ook in en wist de bal mooi te onderscheppen van de tegenspeelsters waardoor deze bal snel naar voren kwam en zo wist Leonie van Keulen een assist te geven op Jette Bokkers. Daarnaast had Vera Molan de kans om een startworp te benutten, met een harde strakke bal schoot zij deze in de linker bovenhoek. De thuisploeg wist nog drie doelpunten te maken deze periode en zo werd de eindstand 8-5 in het voordeel van RZC. 

De volgende wedstrijd voor de dames van Flevo is op zaterdag 25 maart. Dit is de uitwedstrijd bij de Rijn in Wageningen.

Doelpunten Flevo: Jette Bokkers (2), Charlotte van Hamersveld, Miranda van de Vliert en Vera Molan (1).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie