Afbeelding
Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk mist nacompetitie op dubieuze wijze

27 mei 2023 om 23:23 Voetbal Tips van de redactie

NIJKERK De teleurstelling bij Sparta Nijkerk was zaterdag groot toen bleek dat ze naast een plaats in de nacompetitie grepen. Zelf kreeg de ploeg het niet voor elkaar te winnen bij Staphorst (1-1), wat voldoende was geweest. Later bleek echter dat het wedstrijdverloop bij Barendrecht tegen GVVV minstens dubieus was en daarmee was de kater voor de Nijkerkers extra groot.

Natuurlijk was er het besef dat de Spartanen zelf bij Staphorst hadden moeten winnen. De wedstrijd in Staphorst is echter altijd lastig voor de Nijkerkers en groot was dan ook de opluchting toen Roy Bakkenes in de tweede helft de 0-1 binnenschoot. Sparta Nijkerk speelde toen al enige tijd tegen tien tegenstanders vanwege een dubbele gele kaart bij Staphorst. De gastheren kwamen echter toch snel op 1-1 via Sander de Grote. Sparta Nijkerk kon deze domper slecht verwerken en kreeg het niet voor elkaar om alsnog de winst te grijpen. Het bleef bij 1-1, waar wellicht niet alle risico’s meer werden genomen op basis van de tussenstand in Barendrecht.

In Zuid-Holland stond concurrent voor de periodetitel GVVV immers met 3-1 achter met nog enkele minuten te spelen. Daarmee leek Sparta Nijkerk toch verzekerd van de periodewinst. Het liep echter anders. Op de andere velden waren de eindstanden dusdanig dat Barendrecht bij verlies in de nacompetitie zou mogen uitkomen. Dat hadden ze in Barendrecht door en binnen vijf minuten mocht GVVV drie keer scoren. GVVV pakte daarmee de derde periodetitel en Barendrecht mag op basis van de eindstand in de competitie ook naar de nacompetitie.

BEZWAAR

Het opzienbarende verloop in Barendrecht werd in Nijkerk teleurgesteld ontvangen, zeker toen uit filmpjes bleek dat minimaal één treffer van GVVV wel heel erg makkelijk werd weggegeven. Een spits die vanaf de middenlijn ongehinderd door mag lopen richting het doel, een keeper die opzichtig een hoek in duikt voordat er wordt geschoten en vervolgens de doelpuntenmaker feliciteert. Dat zie je niet heel vaak en het levert grote vraagtekens op bij Sparta. Sparta Nijkerk is nu uitgespeeld, maar laat wel weten dat het bezwaar heeft aangetekend bij de KNVB over het verloop in Barendrecht. Het wachten is op een beslissing van de KNVB, waar een onderzoek is opgestart.

Mocht de KNVB overgaan tot een sanctie, dan is het allerminst zeker, eigenlijk is de kans klein, dat Sparta Nijkerk alsnog profiteert. Het zou immers niet ondenkbaar zijn dat Barendrecht een straf als punten in mindering krijgt. Als dat gebeurt, zal de plek in de nacompetitie waarschijnlijk worden ingenomen door SteDoCo. Het is allemaal afwachten, maar dat deze competitieronde een staartje krijgt, is zeker. 

Sparta Nijkerk blijft echter met de zure appel achter. Niet kunnen winnen in Staphorst, hoop hebben en dan toch met lege handen achterblijven. Het wachten is of de KNVB actie kan/gaat ondernemen en of dit nog kansen biedt voor de Spartanen. In alle andere gevallen is het seizoen voorbij en kunnen de oranjehemden zich gaan voorbereiden op het volgende seizoen in de derde divisie.

Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie