Afbeelding
Aalt Guliker

Sparta Nijkerk weer terug in de race

20 mei 2023 om 22:29 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk leek zich de afgelopen twee weken uit de race om de derde periodetitel te hebben gespeeld. Zaterdag wonnen de Nijkerkers echter met 3-1 thuis tegen RKAV Volendam. Toen bleek ineens dat alle concurrenten hun duel hadden verloren en ineens staan de Spartanen hierdoor op ‘pole position’ om de nacompetitie te halen.

Volendam kwam echter sterk uit de startblokken en kwamen bijna op voorsprong. Sparta Nijkerk nam gaandeweg het heft in handen en zette de defensie van Volendam onder druk. Kansen en mogelijkheden volgden, maar geen treffer. En toen ineens kwamen de gasten er weer eens uit en Azzedine Sout scoorde een fraaie 0-1. De Spartanen bleven aandringen, maar de scherpte voor de goal ontbrak.

Na de pauze hetzelfde beeld, maar het duurde tot halverwege de tweede helft totdat Mike Ahrens op een nog fraaiere wijze de 1-1 aantekende. Vervolgens kregen de Nijkerkers een strafschop en Mark van der Weijden wist hier wel raad mee: 2-1. Omdat Sparta Nijkerk vervolgens naliet om verder uit te lopen, bleef het spannend, zeker toen Volendam een slotoffensief eruit perste. In blessuretijd maakte Frank Heus echter aan de onzekerheid een eind met de 3-1.

Een verdiende overwinning, die met veel strijd was behaald, kreeg extra glans toen bleek dat Sparta Nijkerk ineens weer volop meedoet om de derde periodetitel. Zaterdag moet in Staphorst worden gewonnen en dan mogen de Nijkerkers strijden om promotie naar de tweede divisie. Een lange strijd, maar de mannen van Eric Speelziek zullen er zeker voor gaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie