Janic Makizodila gaf als aanvoerder het goede voorbeeld en scoordetwee treffers, overigens net als Max Leeflamng en Maurice de Ruiter
Janic Makizodila gaf als aanvoerder het goede voorbeeld en scoordetwee treffers, overigens net als Max Leeflamng en Maurice de Ruiter Aalt Guliker

Sparta Nijkerk herpakt zich tegen Goes

7 mei 2022 om 22:27 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft zaterdag weer eens het zoet van een overwinning geproefd. Op eigen veld werd degradatiekandidaat vv Goes met 6-2 verslagen. Een opsteker die de Nijkerkers goed kunnen gebruiken na de domper van vorige week in Lisse.

Op een zonnige Ebbenhorst hadden de Spartanen er zin in. Ze troffen echter een tegenstander die de punten hard nodig heeft om degradatie te bestrijden en dus werd het geen makkelijk duel. Enkele goed kansen werden gecreëerd, waar met name Max Leeflang net niet scherp genoeg was. En plotseling namen de Zeeuwen de leiding. Sylvio Hage passeerde Wouter Beukers en de 0-1 had even een wat verlammende uitwerking op het spel van de Nijkerkers. Toch kwamen er weer kansen, maar het had ook maar zo 0-2 kunnen zijn na een half uur. Beukers kreeg echter net op tijd een handje achter de bal. Met de rust in zicht viel ineens alles goed voor Sparta Nijkerk. Janic Makizodila kopte de 1-1 binnen en het juichen was maar net over, toen Maurice de Ruiter de 2-1 aantekende. Het was nog niet over, want Leeglang wist nu wel zijn teen tegen de bal te zetten, zodat het ineens 3-1 was halverwege.

Goes kwam met aanvallende bedoelingen uit de kleedkamer. Riad Elloukmani kreeg een enorme mogelijkheid, maar weer was Beukers attent. Vlak daarna viel de voortijdige beslissing. Max Leeflang zorgde voor de 4-1 en Maurice de Ruiter maakte ook zijn tweede voor de 5-1. Een enorme winst lag in het vooruitzicht, maar de teugels werden iets gevierd. Toen Goes via Gianni Tiebosch iets terugdeed, zette Sparta Nijkerk weer aan. Janic Makizodila was de derde Nijkerker met een tweede doelpunt en zorgde voor de 6-2 eindstand.

Max Leeflang scoort net voor rust de 3-1
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie