NSC wil de competitie in de Hoofdklasse goed afsluiten. (Archieffoto)
NSC wil de competitie in de Hoofdklasse goed afsluiten. (Archieffoto) Aalt Guliker

NSC na rust verslagen door Berkum

24 mei 2022 om 23:15 Voetbal

NIJKERK Hoewel degradatie voor NSC al definitief is, wil de ploeg de competitie in de Hoofdklasse toch goed afsluiten. Op eigen veld tegen Berkum ging ze dat de eerste helft goed af. Meteen na rust kwam NSC echter op achterstand en die tegenslag werd niet meer omgekeerd. Het duel eindigde in een 0-3 nederlaag.

Volgend seizoen zal de ploeg uitkomen in de eerste klasse, al zullen veel van de huidige spelers dat niet meemaken. De huidige selectie is er toch veel aan gelegen om op een goede wijze afscheid te nemen van de Hoofdklasse en daar had Berkum het in de eerste helft erg moeilijk mee. De gasten hadden wel een licht veldoverwicht in het eerste bedrijf, maar de echte scherpte bij hen ontbrak om het NSC echt moeilijk te maken. Direct na de pauze ging het mis voor NSC doordat Julian de Ruiter binnen een minuut scoorde. Tot opluchting van NSC werd het doelpunt echter afgekeurd vanwege buitenspel. Twee minuten later was het echter Marc van der Meulen die alsnog de 0-1 aantekende. Toen Martijn Brakke vijf minuten later de 0-2 scoorde, was het duel meteen gespeeld. Alleen Boy Boeloerditi was in de slotfase nog succesvol voor de 0-3 eindstand.

Met een uitduel tegen Noordscheschut komende zaterdag en een thuisduel tegen ASV De Dijk een week later zijn er nog voldoende mogelijkheden om het seizoen met een positief gevoel af te sluiten. Noordscheschut is hekkensluiter en net als de Nijkerkers al zeker van degradatie. Voor ASV De Dijk staat er meer op het spel. Deze ploeg uit Amsterdam moet nog punten halen om de nacompetitie te ontlopen.

Met winst tegen ASV De Dijk kan NSC behalve voor het eigen goede gevoel ook ‘buurman’ SDC Putten een goede dienst bewijzen. De Puttenaren zijn immers nog niet geheel zeker van een langer verblijf in de Hoofdklasse. De verwachting is dat NSC zich nog tweemaal kan opladen, al bleek dinsdag dat één tegenslag snel beslissend is.