Rinke Rozema wordt getroost door Theo Vedder.
Rinke Rozema wordt getroost door Theo Vedder. Aalt Guliker

NSC gedegradeerd

27 mei 2018 om 00:21 Sport/sport

NIJKERK Het is NSC zaterdag niet gelukt om degradatie naar de eerste klasse te voorkomen. De Nijkerkers waren al afhankelijk van andere ploegen, maar wisten de eigen opgave niet te voltooien. HZVV won met 1-3 op De Burcht en met de andere uitslagen betekende het dat NSC gelijk eindigde met Zuidvogels en Huizen. Het doelsaldo van NSC was echter te matig om degradatie af te wenden.

Het kon alle kanten op zaterdag voor NSC, waarbij het halen van de nacompetitie het doel was. De Nijkerkers begonnen goed, maar gaandeweg het duel bleken HZVV en de warmte moeilijke tegenstanders. Toen Erwin Breukelman de 0-1 aantekende uit een strafschop, gingen er enkele kopjes omlaag bij NSC en was het rustsigaal uiterst welkom.

Met hernieuwde moed werd begonnen aan de tweede helft en NSC kwam een aantal keren gevaarlijk door. Een grote opsteker was vervolgens de 1-1, die werd gescoord door de afscheid nemende Rinke Rozema. Nog voordat een vervolgoffensief kon worden ingezet, stond het echter weer 1-2. Lorenzo Valente liet doelman Van der Wekken uit een vrije trap kansloos.

Het echte geloof in een goed resultaat verdween met de minuut en werd definitief weggeblazen door Jan Hup, die met een lob de 1-3 aantekende. De nederlaag bleek voor NSC noodlottig, want zowel Huizen als Zuidvogels bleven de Nijkerkers, op doelsaldo, voor op de ranglijst. Samen met De Zuidvogels daalt NSC af naar de eerste klasse en Huizen mag zich proberen te handhaven via de nacompetitie.

Een fikse kater voor NSC, dat eigenlijk tot de laatste speeldag kans had op handhaving. De laatste weken lukte het echter niet om punten te pakken en zo zakte NSC steeds verder weg. Volgend seizoen zal de ploeg in de eerste klasse zich op moeten richten en wellicht kan er worden gestreden om promotie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie