Strijd genoeg bij NSC, maar zaterdag werden ze toch aan de kant gezet door Flevo Boys
Strijd genoeg bij NSC, maar zaterdag werden ze toch aan de kant gezet door Flevo Boys Aalt Guliker

NSC blijft in gevarenzone na nederlaag

12 maart 2022 om 23:01 Voetbal

NIJKERK Het blijft een moeizaam seizoen voor NSC in de Hoofdklasse B. Eigenlijk heeft de ploeg een serie van goed resultaten nodig om zich uit de gevarenzone te spelen. Dat lukt echter niet, zo ook zaterdag toen Flevo Boys met een 2-4 overwinning vertrok van De Burcht. De aansluiting met de middenmoot is er nog, dus nog geen reden tot paniek.

Zorgen zullen er wel zijn bij NSC, want te vaak valt het spreekwoordelijke dubbeltje de verkeerde kant op. Pech in spelsituaties, beslissingen van scheidsrechters, maar zeker ook eigen fouten zorgen er voor dat NSC tot nu toe te weinig punten verzamelt. Er is nog bijna een halve competitie te spelen, dus geen reden tot paniek, maar zorgen zullen er zeker zijn. Niet alleen voor dit seizoen, maar ook voor het komende, nu blijkt dat er een aantal sterkhouders vertrekken bij NSC.

Zaterdag begon NSC stroef, maar naar mate het duel vorderde, werd goed tegenstand geboden aan Flevo Boys. En het zat eindelijk mee, omdat één van de eerste kansen meteen leidde tot de 1-0 van Yannick Cornelisz. Een mooie opsteker, die echter al snel weer teniet werd gedaan door de 1-1. NSC appelleerde voor buitenspel, maar Johan Tiems scoorde gewoon de gelijkmaker. Flevo Boys had wat meer balbezit en was iets gevaarlijker, maar NSC was allerminst kansloos.

Na de rust hetzelfde spelbeeld en toen zat het NSC even niet mee. Flevo Boys kreeg een strafschop (hands) die benut werd door Jumé Ramos en dacht even later zelf een strafschop na een vermeende overtreding op Karim Arzini. De scheidsrechter besloot dat er niets aan de hand was en de aansluitende counter betekende de 1-3, weer door Johan Tiems. Het duel leek gespeeld, al kreeg NSC weer hoop toen Yannick Cornelisz een nu wel toegekende strafschop benutte. Met de 2-3 was er weer wat mogelijk, maar opnieuw scoorde Flevo Boys binnen enkele minuten. De 2-4 van Robin Zuidema bleek uiteindelijk beslissend en de punten verdwenen in de bus naar Emmeloord.

trainer John Kamphuis was het niet altijd eens met de scheidsrechterlijke beslissingen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie