Samen juichen na de winnende treffer van Rene Troost
Samen juichen na de winnende treffer van Rene Troost Aalt Guliker

NSC herpakt zich na rust

19 februari 2022 om 20:53 Voetbal

NIJKERK Donkere wolken pakten zich samen boven De Burcht zaterdag halverwege het duel tegen Noordscheschut. NSC stond immers met 0-2 achter tegen de hekkensluiter. Na rust herstelde de ploeg zich echter sterk en werd er alsnog met 3-2 gewonnen. Een broodnodige winst in de strijd in de kelder van de Hoofdklasse.

Hoewel er voor NSC veel op het spel stond, was het begin slordig en onrustig. Dat kwam de Nijkerkers duur te staan, want Noordscheschut was scherper en halverwege de eerste helft betekende dat een 0-2 voorsprong voor de gasten. Binnen tien minuten kwam Noordscheschut via Mees Vos op voorsprong. Jos Kroezen volgde met een benutte strafschop nog binnen twintig minuten. NSC kon daar te weinig tegenover stellen, al verbeterde het spel wel in de laatste fase van de eerste helft. En dus was er werk aan de winkel voor trainer Kamphuis in de rust.

Dat bleek te werken, want in de tweede helft was een compleet ander NSC te zien. Snel na de pauze kopte Steven van Zanten de Nijkerkers weer terug in de wedstrijd: 1-2. Halverwege was de balans helemaal hersteld na een sterk ingeschoten penalty van Yannick Cornelisz. De Nijkerkers werden nog verder beloond voor het betere spel toen Rene Troost de 3-2 aantekende, maar het leek toch nog op een remise uit te draaien. Noordscheschut kreeg in de blessuretijd namelijk een penalty na een overtreding van Dean Lourensz. Tot opluchting van de spelers, technische staf en alle supporters spatte de bal van Kroezen dit keer op de lat uiteen en sleepte NSC drie belangrijke punten in de wacht.