Trainer John Kamphuis kon tevreden zijn over de strijdlust van zijn NSC, wat een punt opleverde op Urk Aalt Guliker

NSC verrast bij koploper sv Urk

27 november 2021 om 20:50 Voetbal

NIJKERK NSC behaalde zaterdag een uitstekende puntendeling bij sv Urk. Het leek een vervelende middag te worden na een snelle achterstand, maar in de tweede helft streed NSC en behaalde het een terechte 2-2 eindstand.

Na vijf minuten kopte Riekelt Nientjes de 1-0 binnen en een moeilijke middag was aanstaande voor NSC. De volgende tegenslag was de 2-0 van Hessel Snoek en beperken van de nederlaag leek het devies. NSC rechte echter de rug en op slag van rust bekroonde Dean Lourensz dat met een prachtige 2-1.

Na rust was er geen sprake van niveauverschil tussen de topploeg Urk en de ploeg in problemen NSC. De Nijkerkers voetbalden prima mee en kregen minstens zoveel mogelijkheden als de gastheren. Toen NSC-er Mohammed Ajiach werd gevloerd binnen de beruchte lijnen, volgde een terechte penalty. Dat klusje werd door Yannick Cornelisz prima geklaard en resulteerde in de 2-2. Deze stand werd in de laatste minuten met succes verdedigd, waar Urker Iede Nientjes in blessuretijd ook nog zijn tweede gele kaart, dus een rode, ontving.