Aalt Guliker

NSC winnend de winterstop in

14 december 2019 om 17:58 Voetbal

NIJKERK Met een 4-2 overwinning tegen sv Urk kan NSC terugkijken op een prima eerste seizoenshelft. Met een zevende plaats op slechts zes punten achterstand op koploper Eemdijk doen de Nijkerkers nog volop mee in de Hoofdklasse.

Trainer John Kamphuis, die eerder deze week had aangegeven dat hij na dit seizoen vertrekt bij NSC, zag zijn ploeg een goede wedstrijd afleveren. Al binnen tien minuten scoorde Yannick Cornelisz een vrije trap voor de 1-0. Daarna was Urk gevaarlijker, maar de volgende kans voor NSC betekende de 2-0. Verdediger Rik Doppenberg was met zijn hoofd doeltreffend na een corner van Yordi Grovenstein. Dat het tot de rust zo bleef,w as verrassend, want beide ploegen kregen genoeg kansen in de open wedstrijd.

Snel na de thee kwam de spanning terug toen Snoek de stand op 2-1 bracht. De eerstvolgende corner van Grovenstein leverde echter de 3-1 op; dit keer was Renee Troost de doelpuntenmaker. Het laatste kwartier werd echter nog spannend toen De Boer de 3-2 aantekende en de gelijkmaker van Urk werd afgekeurd vanwege buitenspel. De wedstrijd kon nog alle kanten op, totdat Grovenstein zelf de eindstand bepaalde op 4-2.