Veel spelers in een kleine ruimte en veel duels, maar het mocht niet baten voor NSC
Veel spelers in een kleine ruimte en veel duels, maar het mocht niet baten voor NSC Aalt Guliker

NSC ten onder tegen sc Genemuiden

12 februari 2022 om 20:26 Voetbal

NIJKERK De hervatting van het voetbalseizoen bleek, zoals verwacht, moeilijk voor NSC. Qua organisatie stond het echter vrij goed, zodat de gasten uit Genemuiden moeilijk tot kansen konden komen. Toch werd eenmaal het gaatje gevonden, waar NSC aanvallend weinig kon brengen, zodat het duel eindigde in een 0-1 nederlaag voor NSC.

Al met al lijkt het een zware tweede seizoenshelft te gaan worden voor de Nijkerkers. De positie op de ranglijst is allerminst rooskleurig, de selectie is aan de smalle kant én er schijnt wat onrust te zijn met het oog op het volgende seizoen. Er zijn namelijk nogal wat spelers die hebben aangegeven dat zij komend seizoen vertrekken bij NSC. Maar daar werd zaterdag weinig van gemerkt, want NSC streed als een team. Het veld klein houden en veel strijd, waardoor sc Genemuiden het moeilijk had.

Voor het publiek was er weinig spektakel voor de beide doelen, zodat de 0-0 logisch was halverwege het duel. Daar kwam vlak na rust verandering in, toen Lars Miedema de 0-1 aantekende na een strak genomen vrije trap. Op dit moment was de organisatie van de Nijkerkse defensie weg en kreeg de aanvaller ruimte en tijd om Velanas te passeren. NSC moest daarna meer de aanval zoeken, maar slaagde daar nauwelijks in. Het alles-of-niets offensief met verdediger Troost in de aanval leverde vooral gevaar op aan Nijkerkse zijde, omdat Genemuiden ruimte kreeg. Het duel eindigde echter in 0-1.

Volgende week volgt een cruciaal duels tegen hekkensluiter Noordscheschut, daar zijn de punten nog belangrijker in de strijd tegen degradatie. Het duel wordt om 14.00 uur gespeeld in Nijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie