Kees van den Heuvel

NSC pakt knap punt bij koploper Genemuiden

18 april 2022 om 22:36 Voetbal

NIJKERK Het was geen eenvoudige opgave maandag voor NSC. Ze moesten op bezoke bij koploper Genemuiden, een tegenstander waar in het verleden nog wel eens dik werd verloren. De Nijkerkers moesten veel verdedigen, maar deden dit naar behoren en een 1-1 eindstand is duidelijk een goed resultaat.

De situatie voor NSC is niet erg rooskleurig als het gaat om handhaving in de Hoofdklasse. Dan is een uitduel tegen de koploper niet meteen een wedstrijd waar je naar uitkijkt. De Nijkerkers hadden het geluk dat Genemuiden geen sterke eerste helft speelde. Of het kwam door onderschatting of het spel van NSC zullen we nooit weten, maar NSC hield betrekkelijk eenvoudig stand. Zelfs aanvallend kwam NSC een aantal keren gevaarlijk door en een minuut voor rust resulteerde dat zelfs in een strafschop. Mo Ajiach werd onderuit gelopen en Rene Troost zette de blauwgelen toch wel verrassend op 0-1.

Het zal niet gezellig zijn geweest in de kleedkamer bij Genemuiden en na de pauze kwam er daardoor een meer getergde thuisploeg terug. Toen Kay Velda na ongeveer tien minuten voor de 1-1 zorgde met een prachtige volley, was de thuisploeg meer van plan. Extra aanvallend probeerde Genemuiden de Nijkerkse defensie, die eigenlijk bestond uit negen man, te omzeilen. Er kwamen daardoor wel kansen, maar NSC stond verdedigend zijn mannetje. Genemuiden irriteerde zich steeds meer en dat kwam de nauwkeurigheid niet ten goede. Het door afwezigen geplaagde NSC kon echter geen verwijt worden gemaakt, want een punt koesteren bij de koploper is te begrijpen. Aan Nijkerkse kant was dan ook iedereen tevreden met de 1-1 eindstand, waar Genemuiden baalde.

Nadeel voor de Nijkerkers was dat de concurrenten ONS Sneek en asv De Dijk hun wedstrijd wonnen en NSC dus uiteindelijk meer achterstand opliep. Het vertrouwen zal toch een impuls hebben gehad, want dit was een bonuspunt, waar de komende duels meer bonuspunten nodig zijn.